9 способів зменшити шкоду від смажених продуктів

9 способів зменшити шкоду від смажених продуктів

Всім відомо , що смажені продукти шкодять здоров’ю і можуть стати причиною набору ваги. Набагато корисніше гасити , піч або готувати обід за допомогою сковороди вок . Це зменшить калорійність порції і під час нагрівання масла утворюється менше шкідливих частинок. Неможливо повністю позбутися від шкоди смажених продуктів , але все-таки є кілька способів приготувати смажене блюдо більш корисним.

9 способів зменшити шкоду від смажених продуктів

1 . Додайте в каструлю з маслом моркву. Тобто , під час смаження можна закинути морква , яка прийме на себе токсичні речовини , які виникають при цьому процесі. Після приготування смажену їжу краще покласти на паперовий рушник , для поглинання надлишок олії .

2 . Використовуйте якісні сковорідки , наприклад , італійську посуд Flonal з антипригарним і керамічним покриттям , таким чином , можна скоротити кількість жиру при смаженні . Також існує вибір посуду , яка тільки створює ефект смаження.

3 . Вибирайте якісне і очищене масло для смаження. Кращим вважається бавовняне і льняне масло , але ці масла дорожчі , можна використовувати оливкова, рапсова або соєве масло.

4 . Смажити краще в глибокому маслі , так як продукти поглинають при цьому менше жиру. Але важливо пам’ятати , що температура повинна бути високою , приблизно 200 градусів , щоб скоротити тривалість смаження і запобігти поглинання олії . Також важливий розмір у продукту , який ви смажите , чим більше його поверхню , тим він краще поглине жири.

5 . Додавайте при смаженні алкоголь , наприклад , для того , щоб тісто поглинало менше жиру , додайте в нього алкогольні напої (бренді , коньяк або ром ) у пропорції 2 столові ложки на 1 кг борошна. Алкоголь перетворюється під час смаження в газ і випаровується з тіста , забираючи їх нього надлишки масла.

6 . Обмежується одним смаженим продуктом за один прийом їжі. Якщо ви підсмажити маленькі пончики , то інша частина обіду повинна бути зварена на пару або іншим корисним способом. Додавайте багатий зелений салат з овочами , так ваша трапеза не буде повністю нездоровою.

Читати ще :  Безе по Дюкану

7 . Додавайте овочі в смажену їжу . Якщо ви готуєте оладки або котлети додавайте в них більше овочів , наприклад , гарбуз , кабачки , цибуля- порей , цвітну капусту.

8 . Використовуйте кулінарний спрей для смаження. При приготуванні млинців , омлетів і оладок використовуйте кулінарний спрей , він скорочує кількість споживаного жиру , так як масло розпорошується тонким шаром.

9 . Якщо ви смажите тісто , то місите його довше . При замішуванні тіста змінюється його хімічний склад і при смаженні вбирається меншу кількість масла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *