Антошка, підемо копати картоплю

Антошка, підемо копати картоплю

У наше радянське дитинство , картопля була дуже популярним продуктом , їй починали годувати вже з 3 місяців , в результаті у дитини з’являлися класні щічки . Частково, це було з причини того , що картопля росла в будь-якому грунті , не вимагала до себе дуже великої уваги , багато хто міг самі її виростити , заготовити .

Антошка, підемо копати картоплю

Як казала героїня фільму «Дівчата» : « З картоплі можна приготувати до 300 страв ». Це дійсно класно. І продукт взагалі- корисний , але насторожує його сьогоднішнє застосування . Всі сучасні діти , напевно , представляють картопля тільки в одному вигляді – чіпси.

За абсолютно незрозумілої мені причини я завжди уникала види цих шелестких упаковок , як у когось реакція на «залізо по склу ». Але от коли попалася баночка з чіпсами , згорнута як циліндр , тут і прорвало. Навіть не знаю , як потім зупинилася . Відчуття, що покладеш її під подушку і будеш спати з нею в обнімку , щоб ніколи не розлучатися .

Як говориться: все таємне коли-небудь стає явним .

Зараз є достатньо інформації , що ж так приваблює діточок (і не тільки) в цих шурхотить упаковках. По-перше , це їх колір. По-друге , кричуща з усіх екранів реклама , а ще склад. У вигляді чіпсів картопелька вже не так нешкідлива, як її гола попередниця. Ні для кого не секрет , що для поліпшення смаку в цю « дивну » картопельку додали підсилювачі смаку , різні ароматизатори , які і роблять всіх , а особливо діточок наркоманами. Розробка таких підсилювачів смаку проводиться на хімічних заводах. До речі , я бачила запрошення на роботу в одну компанію з виробництва чіпсів куди були потрібні хіміки. Що спільного у них із звичайною смаженою картоплею ?

Читати ще :  Сочевиця харчова

Також на дітях перевіряють дію таких смакових підсилювачів і якщо чіпси не викликають у них бажання продовжувати їсти , то такий продукт взагалі не пустять у виробництво. Напевно , краще просто взагалі не купувати цю гидоту , навіть якщо дитина буде битися в істериці . Краще познайомити його зі смаком картопельки з печі , а ще краще сходити всією сім’єю на природу , тоді він поміняє наступного разу яскраву упаковку з чіпсами на обіцянку поїсти картопельку з багаття .

А я і не знала …

 

Вживайте в їжу більше зелені

• Завертайте маленькі порції сиру , м’яса , рису і приправ в листові овочі. У ресторанах зараз популярні « обгортки з латуку ». Хороші як обгортки листя капусти , відвареної протягом декількох хвилин у воді або томатному соку

• Варена капуста , приправлена ​​невеликою кількістю майонезу , дуже смачна і в той же час багата антиоксидантами і биофлавоноидами

• Прикрасьте піцу замороженим або свіжим шпинатом і зеленим перцем. Зелений перець надзвичайно багатий вітаміном С. Шпинат , капуста і мангольд особливо корисні , оскільки вони містять лютеїн , речовина, що запобігає втраті зору в результаті дегенеративних змін сітківки. Лютеїн також сприяє зниженню вмісту холестерину в крові

• Щоб зберегти зелений колір овочів , готуйте їх на пару. Якщо у вас немає спеціальної каструлі , помістіть овочі на кілька хвилин в друшляк над звичайною каструлею з киплячою водою

• Що стосується кислих листових овочів , то при приготуванні їх на пару містяться в них кислоти руйнують хлорофіл , перетворюючи блюдо в неапетитну сіру масу. Для приготування гострої зелені , нарпімер , мангольда , відваріть її протягом 10 хвилин у невеликій кількості води (приблизно 1.3 л води на 1 кг овочів)

Читати ще :  Перлова каша в мультиварці

• Запивайте зелень водою – це напрочуд смачно!

• Деякі типи зелені гірчать – додайте до них родзинки

• Додавайте розрізані на скибочки кабачки до м’ясних страв. Додавайте багато різної зелені в соуси для пасти

• Якщо Ви готуєте суп з овочевої суміші , додайте заморожену стручкову квасолю або боби. Американська Асоціація харчових продуктів і ліків (FDA ) проголосила , що поживна цінність заморожених овочів така ж , як і свіжих овочів.

• Додайте сиру і упаковку зелених овочів у макарони , це зробить їх ще більш смачними

• Якщо Ви приймаєте гостей , додайте в меню салати і овочеві сендвічі , приправте все бальзамічним оцтом

• Завітайте в супермаркеті відділ готових до вживання ( очищених і вимитих ) овочів . Ви виявите , що зараз там можна знайти , крім салату і польовий зелені ( чим темніше , тим краще) , суцвіття брокколі і нарізану селеру . Додайте будь-який соус до овочевої суміші , і ваш ланч готовий

• Не забувайте про трав’яних приправах . Приготуйте соус песто , змішавши товчений часник , базилік і оливкове масло , намажте на хліб і покладіть зверху скибочку курячого м’яса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *