Білкові продукти для схуднення

Білкові продукти для схуднення

Процес схуднення може зробити тіло в’ялим і непривабливим – запобігти цьому допоможуть протеїни. Продукти, що містять білок для схуднення – цій темі присвячена наша стаття.

Білкові продукти для схуднення
роль протеїнів

Пісні білкові продукти сприяють схудненню – цю інформацію підтверджують дієтологи. Як діє ця речовина? Протеїни довго засвоюються організмом, завдяки чому після порції білкової їжі довго не хочеться їсти. Такий ефект дозволяє скоротити калорійність добового раціону. Білок необхідний для правильного обміну речовин. Засвоєння їжі, багатої протеїнами, вимагає певних енергетичних затрат. Білок необхідний для підтримки нормальної роботи м’язової тканини, а вона, як відомо, активно витрачає калорії. Наступний важливий ефект, що забезпечується протеїнами – синтез колагену. Білок підвищує тонус шкіри і її еластичність. Завдяки цьому після спалювання жирової тканини тіло не стає в’ялим (шкіра швидко підтягується, підлаштовуючись під нові форми). Продукти, багаті білком для схуднення використовуються ще й тому, що дозволяють уникнути різких перепадів рівня цукру та інсуліну в крові. Це дозволяє контролювати апетит і не дає надлишкам глюкози перетворитися в жир. Варто згадати і про те, що амінокислоти, з яких складається білок, транспортують до органів і систем нашого тіла вітаміни, жирні кислоти і мінеральні речовини. При дефіциті білка порушиться робота всього організму.

Норму білка при схудненні зазвичай кілька збільшують – замість «стандартних» 1 г / кг ваги тіла рекомендується з’їдати 1,5-2 г / кг. Не можна допускати, щоб норма білка була менш ніж 60 г / день.
Список білкових продуктів для схуднення

Білок ми можемо отримувати з продуктами тваринного і рослинного походження. Найбільший запас протеїнів нам надають м’ясо гусака, курки та індички (без шкірки), баранина, яловичина, свинина, м’ясо кролика (показники – від 20 до 29 г / 100 г продукту). Далі слід печінку (яловича, бараняча, свиняча) – 17-19 г / 100 г. Висока концентрація білка властива і субпродуктам – мізки, нирки, серце, язик містять від 2,5 до 12 г протеїнів. Курячі яйця мають в своєму складі близько 12 г білка. Радують достатком протеїнів і морепродукти. Ікра риб в середньому надає 27 г / 100 г продукту. Майже не відстає печінку тріски (24 г / 100 г). Багатий запас протеїнів надають сайра, сардина, білуга, сьомга, тріска, лящ, тунець, ставрида (від 18 до 24 г / 100 г). Устриці мають у своєму складі 14 г білка, а ось морська капуста помітно поступається (1,7 г білка). Джерелом білка під час дієти обов’язково повинні бути молочні продукти. Тверді сорти сиру надають 25-35 г білка / 100 г. 100 мл молока містить 33 г протеїнів. В рослинному царстві лідирують шпинат, зелень гірчиці, спаржа, соєві боби, гриби, гарбуз, цвітна капуста, бобові культури.
Відгуки

Читати ще :  Я товста, навіть коли худа

Білкові продукти для схуднення потрібно використовувати обов’язково – без них дієта позбавляється сенсу і може нанести шкоду здоров’ю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *