Борщ з мультиварки

Це популярне блюдо має безліч варіацій. Як зварити борщ в мультиварці, на основі яких продуктів його можна приготувати?

02I043weekw

Борщ з куркою

Як приготувати борщ в мультиварки? Ви цілком можете зварити його на основі курячих гомілок (потрібно 6 шт.). Набір овочів – цибуля і перець, буряк і моркву (по 1 шт. Кожного інгредієнта). Також потрібні 3 картоплини і близько 200 г капусти. Для заправки використовуйте ложку томатної пасти і пісне масло. Не забудьте додати улюблені приправи.

У чаші розігрійте олію (2-3 ст.л.), підсмажте цибулю, потім додайте моркву, через кілька хвилин покладіть перець, а ще через кілька хвилин – буряк. Згасите 5 хвилин, додайте картоплю і капусту, а також гомілки, долийте воду до верхньої ризики, приправте, посоліть. Режим приготування – Гасіння (1 година).

 

Пісний борщ

Цей рецепт борщу в мультиварки можуть використовувати навіть завзяті вегетаріанці. Вам будуть потрібні одні лише овочі: по 1 шт. моркви, перцю, буряка, а також 3 картоплини і 2 цибулини. На додаток до цих компонентів візьміть стебло селери і шматочок його кореня, а також 3 зубчики часнику, пару часточок лимона і невеликий шматочок капусти. Для додання томатного смаку використовуйте пасту (1 ст.л.). Для приготування засмажкою потрібно пісне масло. Не пропустіть з уваги приправи і сіль. Для балансу смаку можете використовувати дрібку цукру.

Підсмажте в режимі Випічка різану цибулину (1 шт.), Моркву і корінь селери (натріть їх на тертці), порізаний перець, подрібнений стебло селери. На цьому етапі додайте спеції і томат. Через 10 хвилин відправте в чашу шматочки картоплі, нашатковану капусту, очищені овочі (буряк, цибуля) – їх покладіть цілком. Долийте воду, приправте, готуйте 1 годину (Гасіння). Потім вийміть буряк, подрібніть її та покладіть назад, додавши попутно лимон і роздавлений часник (варену цибулю викинете). Готуйте ще 10 хвилин.

Читати ще :  11 способів поліпшити обмін речовин

 

Борщ з квасолею

Щоб приготувати це смачне блюдо, візьміть по 1 шт. цибулі, помідора, моркви. Також будуть потрібні квасоля (1 ст.), Буряк (2 шт.), Капуста (200 г). Для заправки використовуйте пісне масло і томат (по 2 ст.л.), приправи. Інші компоненти страви: 200 г яловичини і 1 ст.л. оцту.

Квасоля замочіть на 2-3 години, злийте воду. Овочі підготуйте (Очистіть, помийте і поріжте / натріть / нашаткуйте). М’ясо помийте, поріжте кубиками. Нагрійте масло, покладіть м’ясо, підсмажте. Послідовно додайте цибулю, моркву, помідор, буряк, пасту. Після того як овочі трохи загасити, додайте цукор і оцет. Покладіть в каструлю нашатковану капусту, картоплю, квасолю, долийте потрібну кількість води, приправте, посоліть. Готуйте 2 години (Суп). Наприкінці заправте часником, прикрасьте рубаною зеленню.

 

Український борщ

Бульйон ви будете готувати на основі свинини (0.5 кг). Овочевий набір: темна буряк (2 шт.), По невеликому шматочку коренів селери і петрушки, а також цибулю, моркву і картоплю (1/1/3 шт.). Решта інгредієнти: 2 томата, 1 ч.л. томатної пасти, 1/4 частина маленького качана капусти, болгарський перець. Також потрібні пісне масло (5 ст.л.), зубчики часнику (2 шт.), Приправи, сіль. Норма рідини – 3 л.

Квасоля замочіть. М’ясо залийте водою і приготуйте бульйон. По закінченню варіння витягніть м’ясо, поріжте на рівні шматочки. Обсмажте їх на пісному маслі (Жарка) до рум’яного кольору. Потім послідовно додайте подрібнені овочі (цибуля, морква, коріння, перець, буряк і помідори). Заправте томатом. Готуйте 7 хвилин, потім покладіть в мультіварочную каструлю нашатковану капусту, квасолю і часточки картоплі. Залийте все гарячим бульйоном. Приправте. Готуйте 50 хвилин (Суп). Перед закінченням варіння покладіть часник.

 

Зелений борщ

 

Для приготування зеленого борщу ви можете взяти як консервований, так і свіжий щавель. Якщо ви вибрали останній варіант, обов’язково переберіть листочки, добре промийте їх і видаліть черешки. Перед закладанням в борщ поріжте щавель. Норма закладки з розрахунку на вказане нижче кількість продуктів – 1 баночка ємністю 250 г, або великий пучок свіжої трави. Крім щавлю для приготування борщу потрібні овочі: цибулина, морква, 4 картоплі. При приготуванні цієї страви можна обійтися без буряка. Також вам буде потрібно бульйон, приготований на свинячих реберцях (вага м’яса – 400 г, обсяг готового бульйону – 2.5 л). Обов’язковий компонент страви – варені курячі яйця (4 шт.). Для приготування засмажкою вам будуть потрібні пісне масло (3 ст.л.) і томатна паста (2 ст.л.). Не забудьте про приправах – використовуйте лавр, мелений перець.

Читати ще :  Коктейлі для здорового харчування

Бульйон краще приготувати заздалегідь (на плиті). Витягніть з нього м’ясо, поріжте порційно. Нагрійте масло (Жарка), підсмажте різаний лук і терту моркву, додайте томат, долийте трохи води і прогрійте 5 хвилин. Потім покладіть порізану кубиками картоплю, долийте гарячий підсолений бульйон, приправте. Готуйте 1 годину (Гасіння). За 5 хвилин до закінчення процесу поріжте варені яйця, підготуйте щавель (консервований продукт промийте, свіжий – поріжте). Додайте зазначені інгредієнти (можете покласти і м’ясо). Закрийте кришку, дочекайтеся звукового сигналу.

Багато господинь відзначають, що борщ в мультиварки виходить більш смачним, ніж той, що вариться на плиті. Пояснюється це оптимальної теплової обробкою – прилад підтримує ідеальну температуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *