Чищення печінки буряком

Буряк – популярний в народі коренеплід, який, до всього іншого, має цілющу силу. Як почистити печінку буряком? Існує цілий ряд способів – з деякими з них ми вас і ознайомимо.

kak-vybrat-aromat-4

Корисна інформація

Перед проведенням чищення печінки за допомогою буряка, рекомендується розвантажити організм – за тиждень до передбачуваної процедури перейдіть на рослинну їжу, виключіть алкоголь, копченості, соління, солодощі та випічку. Хоча б один день присвятіть розвантаженні на яблуках або на яблучному соку. Почистіть кишечник.

 

Буряковий відвар для чищення печінки

Найчастіше в програмі чистки використовують буряковий відвар. Коренеплід середнього розміру добре помийте, залийте водою (3 л) і варіть на слабкому вогні до тих пір, поки рідина не википить на 2/3 (в каструлі повинно залишитися близько 1 л). Потім буряк витягніть, дайте трохи охолонути і натріть на тертці. Покладіть масу у відвар і кип’ятіть 20 хвилин.

Першу порцію густого відвару (250 мл) варто випити вранці (після пробудження). Після цього злийте відвар, розділіть його на 3 порції і випийте з інтервалом в 4 години, кожен раз прогріваючи область печінки.

 

Буряк з лимоном

Чищення печінки буряковим соком – один з найпопулярніших і дієвих методів. Оскільки ця корисна субстанція в чистому вигляді має досить специфічний смак, а леткі речовини, що випаровуються з поверхні рідини, і зовсім можуть спровокувати напад блювоти, готувати сік потрібно за певними правилами.

Візьміть буряк (1-2 шт.), Помийте, потримайте над парою 30 хвилин. Трохи остиглі коренеплоди почистіть, натріть на тертці і відіжміть через марлю сік (можете робити сік, не використовуючи парову обробку). Процідіть готовий продукт через кілька шарів марлі і дайте відстоятися в холодильнику (потрібно 2 години). Перед вживанням додайте свіжий сік лимона. Не завадить також додати сік моркви. Починайте чистку з мінімальних доз (буквально з 1 ч.л.). Потім збільште норму до 1/4 ст., А згодом – до 1/2 ст. (Пийте сік 2 рази на день). Деякі джерела рекомендують розбавляти сік водою. Курс чистки займає 2 тижні, після чого зробіть перерву. Якщо ви використовуєте суміш соків, то можете пити такі напої довше – протягом 3-х місяців.

Читати ще :  Індійська кухня

 

Буряк з родзинками

1 кг буряка помийте, подрібніть, покладіть в бутель. Влийте 2.5 л теплої кип’яченої води, підкисленою лимонною кислотою і підсолодженою цукром (100 г). В бутель додайте корочку житнього хліба (посоліть її). Накрийте посуд марлею. Через 3 дні заграло сусло процідіть, розлийте по пляшках, додайте в кожну родзинки (10 шт. / 0.5 л). Залиште квас в прохолоді на добу, після чого можете приймати по 1/2 ст. до основних трапез (курс – 3 тижні).

 

Буряк з яблуком

Натріть на тертці буряк, яблуко і моркву (по 1 шт.). Скачайте кульки завбільшки з волоський горіх. Перед основними трапезами з’їдайте по одній кульці. Курс – 1-2 тижні.

 

Буряк з кефіром

Протягом трьох днів ви повинні вживати однаковий набір продуктів: 1 кг вареного буряка, 1 л кефіру і 1.5 л мінеральної води без газу. Повторюйте чистку 2 рази на рік.

 

Протипоказання

 

Будь-який варіант бурякової чистки протипоказаний при зниженому тиску, остеопорозі, цукровому діабеті, сечокам’яній хворобі, а також при хронічних проносах.

 

Відгуки

Чищення печінки буряком підходить не всім – організм деяких людей гостро реагує на цей коренеплід (особливо це актуально у випадку з соком).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *