Дієтична випічка

Дієтична випічка

Відсутність солодощів і випічки псує настрій – найчастіше це приводить до зриву дієти. Дієтична випічка містить мінімум калорій, а тому цілком може стати елементом низькокалорійного плану харчування.

Дієтична випічка
Низькокалорійне галетное печиво

Рецепти дієтичної випічки найчастіше мають мінімальний набір інгредієнтів. Все що вам буде потрібно для приготування галетного печива: яйце, трохи цукру, щіпка солі, по 1 ст.л. рослинного масла і молока, а також борошно (1 ст.). Яйце з’єднайте з сіллю і цукром, додайте рідкі інгредієнти, всипте борошно, просіяне з содою. Тісто добре вимісити, при необхідності додаючи борошно або молоко. Дайте йому трохи постояти, а потім тонко розкачати, виріжте печиво потрібної форми, викладіть на застелений пергаментом деко, проколіть з декількох місцях і запікайте 5-10 хвилин при 200 градусах.
Вівсяне низькокалорійне печиво

Дієтична випічка з вівсяних пластівців користується високою популярністю. Для приготування печива використовуйте 1 ст. кефіру, 250 г тонких вівсяних пластівців, 1 ст.л. меду, корицю, ваніль. Якщо є бажання можете додати в рецепт сухофрукти (тільки не захоплюйтеся, вони досить калорійні). Кефіром залийте пластівці, залиште на деякий час. Дочекайтеся, поки маса набубнявіє (вона повинна стати досить щільною, але не надто густий). Якщо необхідно, додайте ще трохи кефіру. З’єднайте масу з медом, шматочками сухофруктів, корицею і перемішайте. Тісто викладіть на застелений пергаментом деко, гарненько розрівняйте, використовуючи змочену в воді ложку. Духовку нагрійте до 200 градусів. Пласт випікайте близько півгодини, а після приготування дайте трохи охолонути і розріжте на шматочки.
Пиріг на кефірі з кабачками

Дієтична випічка на кефірі корисна і смачна. Щоб приготувати оригінальний пиріг підготуйте 1 ст. борошна (перевага за борошном грубого помелу), молодий кабачок, яйця (1-2 шт.), нежирний кефір або кисле (1 ст.), розпушувач (1 ч.л.), а також сіль і приправи. Кабачок помийте і, не очищаючи від шкірки, приготуйте на пару. Замісіть тісто, змішавши яйця, борошно, розпушувач, сіль і кефір. Вилийте тісто у змащену маслом форму. Остиглий кабачок поріжте кружечками, розкладіть на поверхні майбутнього пирога, посипте приправами (можете трохи посолити). Запікайте пиріг в гарячій духовці (215 градусів) протягом чверті години, а потім зменшіть нагрів до 180 градусів і доведіть до готовності.
Оригінальні яблучні тістечка

Читати ще :  Овочі для схуднення

Дієтична випічка з яблуками може бути по-справжньому смачною. В цьому ви переконаєтеся, приготувавши за запропонованим нижче рецептом оригінальні тістечка. Підготуйте приблизно рівні за розміром яблука (4 шт.). Запечіть їх до напівготовності, потім зріжте верхівку, за допомогою ложки вийміть середину (насіннєву коробку видаліть). М’якоть перетворите в пюре, з’єднайте з 2 ст.л. мелених вівсяних пластівців, 1 ст.л. висівок, розпушувачем, сирим яйцем, розім’ятим виделкою сиром (200 г). Розбавте тісто молоком (100 мл). Заповніть яблучні «кошики». Розігрійте духовку до 180-ти градусів. Яблука викладіть на деко (його попередньо застеліть пекарської папером). Готуйте тістечка близько чверті години.
Пиріг з вівсяної муки з яблуками і чорницею

Щоб приготувати цей дієтичний пиріг візьміть по 0,5 ст. окропу, вівсяних пластівців і вівсяних висівок, а також 2 ст.л. лляної борошна, 0,5 ч.л. соди і корицю (можете додати і ванілін). Начинкою послужить яблуко і розмочений у воді чорнослив. Сухі компоненти з’єднайте, розбавте водою (додавайте її потроху), замісіть тісто. Яблуко і чорнослив перетворите в пюре, використовуючи блендер. У змащену маслом форму викладіть половину тіста, сформуйте бортики. Викладіть начинку, зверху розподіліть залишився тісто. Пиріг випікайте 25 хвилин при 180-ти градусах.

Дієтична випічка підкуповує низьким вмістом жирів і простих вуглеводів і при цьому радує нас своїм смаком. Втіливши в життя наведені вище рецепти, ви переконаєтеся, що худнути можна, що називається, з задоволенням – позбавляти себе радостей життя необов’язково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *