Дієтичні котлети на пару

Дієтичні котлети на пару

Легкі м’ясні і рибні блюда входять в меню низькокалорійних дієт. Як приготувати дієтичні котлети на пару, які продукти будуть потрібні?

Дієтичні котлети на пару
Дієтичні яловичі котлети на пару

Придбайте 500 г ніжної телятини, помийте під проточною водою, поріжте, подрібніть в фарш (використовуйте блендер або м’ясорубку). 30 г білого черствого хліба поламайте руками, залийте молоком (100 мл), дайте набрякнути (буде потрібно близько 10-ти хвилин), потім відіжміть. З’єднайте розім’ятий хліб, фарш, сіль, перець. Котлетну масу добре перемішайте, щоб всі інгредієнти поєдналися, а сама вона придбала пишність. Руки змочуйте водою, беріть невелику кількість фаршу, формуйте котлети. Готувати їх ви можете в пароварці або в мультиварці. Якщо мультиварки немає, налийте воду в каструлю. Котлети укладіть на змащену маслом сітчасту підставку для варіння на пару. З моменту закипання води готуйте котлети протягом півгодини (під кришкою).

Багато людей в силу об’єктивних причин змушені дотримуватися дієтичний режим харчування, але не кожен при цьому готовий виключити з свого раціону м’ясні страви. Саме цим і пояснюється, що спостерігається в останні роки зростання популярності рецептів низькокалорійних страв, приготувати на пару, виключають використання олії та жирів.

Найбільш прийнятним варіантом в цій ситуації є використання яловичого м’яса, яке фахівці «за замовчуванням» відносять до дієтичних продуктів, оскільки воно містить мінімум жиру і багато наявністю білка. Розглянемо кілька рецептів того, як приготувати дієтичні котлети з яловичини:

Парові котлети з яловичини дієтичні

рецепт дієтичних котлет з яловичини в духовці В цьому випадку перелік інгредієнтів виглядає скромно і зажадає для приготування півкіло яловичого фаршу, два курячих яйця і стільки ж головок цибулі ріпчастої. «Цвяхом програми» стане 100 грам твердого сиру. Не можна забувати про топленому вершковому маслі об’ємом 20 грам, а також додаванні за смаком солі, спецій і зелені. М’ясо і очищений ріпчасту цибулю подрібнюються в м’ясорубці або блендері, а в отриманий фарш додаються подрібнені курячі яйця. Отримана маса «присмачується» сіллю, додаються за смаком спеції і розтоплене вершкове масло. На завершення всієї схеми дрібно перетирається сир, яким начиняється м’ясна котлета. Готуються дієтичні котлети з яловичини на пару в мультиварці за 45 хвилин. Для цього на панелі пристрою виставляється режим «варка на пару».

Читати ще :  Влад Світоч. Ефективне схуднення за методом МТПМ - рекомендації автора

Приготування в духовці

В цьому варіанті дієтичні котлети з яловичини в духовці добре пропікаються, фарш зберігає соковитість, але не є жирним. В якості інгредієнтів виступають: яловичина (500-700 гр.), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), куряче яйце (1 шт), приправи – сіль, перець, свіжа зелень. Попередньо миється м’ясо, нарізати шматками і перемелюється у фарш. Потім додається дрібно натертий лук, який у якості альтернативного варіанта можна подрібнити в м’ясорубці разом з яловичиною, а також яйце, сіль і перець. Отримана маса повинна бути добре перемішана.

Деко застеляється фольгою, яка не допустить пригорання, на нього розкладають сформовані котлети. Все це закривається зверху іншим листом фольги і скріплюється по периметру. Котлети випікаються 40 хвилин в духовці, розігрітій до 170-180 градусів.

 

Використання мультиварки

 

Дієтичні котлети з яловичини в мультиварці особливо не відрізняються від варіанту використання духовий камери печі. Складовими частинами страви в обох випадках виступають півкіло яловичого фаршу, одна головка ріпчастої цибулі. Також необхідно додавати за смаком сіль і спеції. Яловичий фарш перемішують з дрібно нарізаною цибулею, після чого ця маса приправляється сіллю і спеціями, ретельно перемішують, кладуть у поліетиленовий пакет і «відбивається» про край столу. Котлети ліпляться у вигляді овальних лепешечек.

Вода в каструлю наливається до нижньої мірки, а зверху встановлюється паровий контейнер. Котлети в ньому варяться протягом півгодини і можуть бути рекомендовані для вживання в їжу людям, страждаючим алергією, в тому числі дітям.

Котлети з яловичини і курки

 

Дієтичні котлети з яловичого фаршу відрізняє густий м’ясний смак, але найчастіше вони виходять досить щільними і жорсткими. Уникнути цього дозволить додавання до фаршу курячого м’яса, додає страві неповторний відтінок і властивості. В котлетну масу додається м’якушка хліба, приготованого з білого пшеничного борошна, в розрахунку 1 до 4 (250 гр. на 1 кг фаршу).

Читати ще :  Сочевиця для схуднення

Хліб перед використанням необхідно підсушити, а потім розмочити. В іншому випадку фарш вийде досить в’язким. Соковитість продукції додасть додавання в м’ясну масу води, молока, майонезу або сметани. Не слід ігнорувати і яєчний жовток, який є для котлет сполучною компонентом, робить їх більш щільними, не дозволяє їм розвалюватися.

Форма котлет зберігається також завдяки ретельного розмішування і отбиванию фаршу. Дієтичні котлети з яловичини і курки невибагливі у виготовленні і можуть смажитися на сковороді, запікати в духовці, варитися на пару або мультиварці.

Дієтичні котлети з яловичини з капустою

Поєднання капусти і м’яса здавна відоме своїми чудовими смаковими якостями. Поряд з традиційними півкіло яловичого фаршу, 100-150 грам ріпчастої цибулі і одним курячим яйцем, потрібно 200-300 грам білокачанної капусти. У рецепт входять половина чайної ложки сушеного майорану і додаються за смаком чорний мелений перець і сіль.

Попередньо готується фарш. Капуста очищається від верхнього шару і товстих прожилок, після чого вона дрібно нарізають ножем. Аналогічні маніпуляції проводяться і щодо ріпчастої цибулі. В якості альтернативного варіанту можна одночасно пропустити через м’ясорубку капусту, цибулю і м’ясо. Фарш приправляється курячим яйцем, а в завершення всієї процедури виготовлення цього шедевра використовуються сушений майоран, а також чорний мелений перець і сіль. Отримана маса повинна бути ретельно перемішана і відбита. Дієтичні яловичі котлети обсмажують з обох боків на сковороді на соняшниковій олії до появи рум’яної скоринки. Після цього продукт складається в окрему закриту посуд, в якій котлети нудяться ще півгодини на маленькому вогні.

Дієтичні курячі котлети на пару

Цей рецепт дієтичних котлет на пару обов’язково сподобається тим, хто стежить за здоров’ям і за фігурою. Почистіть овочі (4 моркви, 2-3 цибулини, 3 зубчики часнику). Подрібніть їх разом з 1 кг курячого філе (використовуйте блендер або м’ясорубку). Додайте мелені вівсяні пластівці (5 ст.л.), сіль, перець. Вимішуючи фарш, підлити трохи молока, щоб вийшла потрібна консистенція. В чашу мультиварки налийте 3-4 чашечки води, поставте тарілку для приготування на пару (на підставці). Мокрими руками сформуйте невеликі котлети, викладіть їх на змащену маслом тарілку, виберіть продукт / режим (м’ясо / пар). Готуйте 30 хвилин.

Читати ще :  Народні засоби для схуднення живота

Дієтичні рибні котлети на пару

Рибу звільніть від кісток і шкірки (вам потрібно отримати близько 600 г філе). Овочі (картопля -. 3 шт, цибуля – 1 шт.) Почистіть і разом з рибою подрібніть за допомогою м’ясорубки (повторіть процедуру 2-3 рази). Фарш перекладіть в миску, додайте сире яйце, дрібно нарубану свіжу зелень, щіпку морської солі, мелений перець, пряні сухі трави. Рибну масу перемішайте. Котлети, сформовані мокрими руками, готуйте 20 хвилин в пароварці або в мультиварці.

Дієтичні овочеві котлети на пару

 

Для приготування овочевих парових котлет Очистіть овочі: морква, цибуля, буряк (по 1 шт.). Морква і буряк натріть на тертці, відіжміть сік, цибулю дрібно поріжте. 2 бульби картоплі запечіть в духовці або зваріть в шкірці, остудіть, Очистіть, перетворите в пюре. 5 ягід чорносливу замочіть на деякий час у воді, потім обсушити і дрібно наріжте. Всі інгредієнти з’єднайте, додайте по щіпці солі і меленого перцю, а також 2 ст.л. манної крупи. Перемішайте масу, залиште на 20 хвилин. Мокрими руками сформуйте округлі котлетки, покладіть їх на змащену маслом грати пароварки і готуйте 25-30 хвилин.

Дієтичні котлети на пару приготувати нескладно – процес займає мінімум часу. Готову страву зберігає більшу частину корисних елементів, присутніх у вихідних продуктах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *