Дієтичні котлети

Дієтичні котлети

Повноцінний раціон недоступний під час дотримання строгих низькокалорійних дієт. Проте, урізноманітнити меню все ж можна – дієтичні котлети порадують своїм смаком, але при цьому не зіпсують фігури. Зверніть увагу: готувати їх можна не тільки з м’яса, але й з овочів.

Дієтичні котлети
Дієтичні морквяні котлети

Морква (1 кг) помийте, покладіть в каструлю з водою і зваріть до готовності. Охолоджені коренеплоди почистіть і подрібніть за допомогою блендера. Чорнослив (200 г) замочіть у воді, потім обсушити на серветці, поріжте і з’єднайте з морквяної масою. Додайте в масу яєчні білки (3-4 шт.) І манну крупу (1 ст.л.), дайте постояти 20 хвилин. Сформуйте мокрими руками невеликі котлети, укладіть на змащене маслом деко і запечіть в розігрітій духовці (оптимальна температура – 180 градусів, час – близько 20-ти хвилин). Подавайте котлети з нежирним кефірний соусом (кефір, часник, зелень).
Дієтичні бурякові котлети

Щоб приготувати дієтичні бурякові котлети вам буде потрібно 1 кг буряка – зваріть коренеплоди, остудіть, Очистіть і подрібніть блендером. Перекладіть масу в товстостінну каструлю, долийте трохи молока, тушкуйте 5 хвилин, а потім, не знімаючи з вогню, додайте 2-3 ст.л. манної крупи (масу добре перемішайте, щоб не утворилися грудочки). Посоліть і тушкуйте до густоти. Остудіть масу, додайте 1 яйце, 150 г протертого знежиреного сиру, перемішайте. Сформуйте з маси котлети, запечіть їх у духовці (180 градусів / 20 хвилин) або приготуйте на пару (буде потрібно близько 20-ти хвилин з моменту закипання води). Подавайте котлети з молочним соусом.

Дієтичні капустяні котлети

Невеликий качан капусти (близько 1 кг) відваріть в злегка підсоленій воді, остудіть, подрібніть блендером або за допомогою м’ясорубки (качан заздалегідь видаліть). Білий цибулю Очистіть, дрібно наріжте і додайте в капустяну масу разом з яйцем, білком, ложкою манної крупи. Все ретельно перемішайте (не забудьте посолити і додати приправи). Для поліпшення смаку можете використовувати томатну пасту. Котлети сформуйте вологими руками. Заготовки обваляйте в мелених вівсяних пластівцях, розмістіть на змащеному олією деку і запечіть в духовці при 180-ти градусах (потрібно близько 20-ти хвилин).
Дієтичні котлети з кабачків

Читати ще :  Сухофрукти для схуднення

Щоб приготувати дієтичні низькокалорійні котлети потріть на тертці кабачок середнього розміру (молодий овоч можете не очищати). Додайте 0,5 ч.л. соди, погашеної оцтом, дрібно нарізану цибулю, яйця (2-3 шт.) і стакан муки грубого помелу. Посоліть і приправте. Ретельно перемішайте фарш. Сформуйте котлети, обваляйте їх в суміші з борошна грубого помелу і висівок, викладіть на деко і запечіть (оптимальна температура – 180-200 градусів, час – 15-20 хвилин). Подайте котлети на стіл, доповнивши їх натуральним несолодким йогуртом.
Курячі дієтичні котлети з кабачком

Для приготування дієтичних котлет вам буде потрібно по 500 г курячого фаршу і натертої на тертці м’якоті кабачків (щоб маса не вийшла дуже рідкою, не забудьте злити сік). З’єднайте м’ясо і кабачок, додайте 2 яйця, сіль, перець, дрібно нарубану зелень. Сформуйте з котлетної маси круглі заготовки, обваляйте в панірувальних сухарях і запечіть в духовці при 180-ти градусах (потрібно близько 25-ти хвилин).

Замість духовки можете використовувати пароварку.

Дієтичні котлети не тільки корисні, але й смачні. Подавати блюдо варто з нежирної кисломолочної продукцією – йогуртом, кефіром, кисляком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *