Дієтичний суп з куркою

Дієтичний суп з куркою

Куряче м’ясо відноситься до розряду дієтичних продуктів – його використовують в меню дієт, спрямованих на відновлення функцій організму та на зниження ваги. Дієтичний суп з куркою забезпечить вас незамінними амінокислотами, вітамінами В-групи та іншими корисними елементами.

Дієтичний суп з куркою
Правила приготування курячого бульйону

Щоб зварити дієтичний курячий суп, перш за все, варто подбати про приготування «правильного» бульйону. Щоб отримати в результаті максимально корисне блюдо, варіть його з курячої грудки – біле м’ясо майже не містить холестерину. Якщо під рукою не виявилося філе, можете використовувати цілу курку (курчати) або частини птиці. Знизити жирність бульйону ви зможете, звільнивши курку від шкірки і від видимого жиру. М’ясо помийте, поріжте, помістіть в каструлю, залийте фільтрованої водою, доведіть до кипіння, повністю злийте перший бульйон, залийте курку водою повторно і варіть її близько півгодини, додавши в бульйон цілу цибулину і перець горошком. Зверніть увагу: перший бульйон ви можете не зливати (ця міра є бажаною, не обов’язковою). Не пропустіть момент закипання і вчасно зніміть піну, інакше бульйон НЕ буде прозорим.
Рецепт курячого дієтичного супу з брюссельської капустою

Щоб приготувати корисний курячий суп, візьміть близько 300 г замороженої брюссельської капусти, така ж кількість картоплі, невеликий кабачок (200-300 г), середню моркву, невелику цибулину, приправи. Зваріть бульйон з 500 г курячої грудки і 2,5-3 л води. М’ясо вийміть. Овочі почистіть, помийте, поріжте. У бульйон киньте півкільця цибулі, подрібнену моркву. Після закипання покладете в суп картопля. Зваривши його майже до готовності, додайте шматочки молодого кабачка. Через 5 хвилин після закипання викладіть в суп заморожену брюссельську капусту, посоліть, приправте. На завершення додайте в суп порізані шматочки м’яса курки. Подавайте суп, посипавши зеленню.
Курячий суп з брокколі

Читати ще :  Швидко схуднути

Цей дієтичний суп з курячою грудкою ідеально підійде для дієти без солі – смак бульйону надають імбир і цибулю. Зваріть бульйон з 700 г курячої грудки і 3-х л води. М’ясо вийміть. У киплячу рідину покладіть кубики моркви. Через 5 хвилин після закипання додайте картоплю, порізану великими кубиками. Після того як картопля звариться, додайте розібрану на суцвіття капусту брокколі, чи не подрібнений очищений корінь імбиру (невеликий шматочок), цілу очищену цибулину. За 5 хвилин до готовності покладете в суп шматочки м’яса і помідор, розрізаний на 4 частини (шкірочку зніміть, попередньо обшпаривши овоч, а потім – остудивши в холодній воді). Вимкніть суп, цибулю і імбир витягніть і викиньте.

І наостанок кілька порад. Дієтичний суп на основі курки можна приготувати не тільки з овочами, але також і з крупами – це додасть страві додатковий смак і підвищить його поживну цінність. Якщо варені цибулю і моркву вам не подобаються, можете попередньо злегка припустити їх в невеликій кількості олії. Проявивши фантазію, ви отримаєте в результаті смачне і корисне блюдо – дієтичний суп з куркою вдасться на славу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *