Дієта однієї тарілки

«Посудна» методика схуднення цікава тим, що дозволяє худнути, харчуючись досить різноманітно. Що являє собою дієта однієї тарілки, чи дійсно вона допомагає коректувати фігуру?

g8ZOBXUSv4A
Варіант № 1 (розподіл продуктів на тарілці)

Дана дієта дозволяє дотримати медичні приписи, які диктують співвідношення білків, жирів і вуглеводів. Оскільки частка вуглеводної їжі найбільша, рекомендується відвести під неї велику частину тарілки (мається на увазі середня тарілка для других страв). Отже, половину посуду займуть овочі – вони є джерелом клітковини, вітамінів, мінеральних речовин і складних вуглеводів. Четверту частину площі тарілки займе гарнір, а все інше буде належати білкової їжі тваринного походження. Вона ж надасть нам деяку кількість жирів – вони містяться в м’ясі, рибі, морепродуктах.

У якому вигляді варто вживати овочі? Дієтологи рекомендують велику їх частину їсти в свіжому вигляді і по можливості – зі шкіркою (якщо вона їстівна). Також овочі можна піддавати тепловій обробці (обсмажування на жиру виключається, а решта способи доступні). Салати допустимо заправляти маслом. Частина овочів можна замінити фруктами.

Гарніром вважаються різноманітні каші, макарони з твердих сортів пшениці, картоплю. Багато худнуть заперечують проти макаронів, що абсолютно невиправдано. Справа в тому, що тверді сорти пшениці надають нам складні вуглеводи – вони довго засвоюються організмом. До того ж на четвертій частині тарілки поміщається не більше 150 г готового продукту, що зовсім небагато і шкоди фігурі не приносить. Гарнір не слід доповнювати жировими компонентами. Винятком є ​​лише невеликий шматочок вершкового масла – його можна додати в готову страву.

Норма білкових продуктів – 120 г на день. У вказану норму входить тверда їжа, а молоко і кефір не враховуються (але їх повинно бути зовсім небагато – 1-2 ст.). Дієта накладає заборону на солодощі і на сам цукор. Їжу можна помірно солити, але пересіл абсолютно виключається. Не слід вживати і гострі приправи – вони збільшують апетит.

Читати ще :  Дієта Дюка і алкоголь

Кратність прийому їжі – 4 рази на день. Не можна робити великі перерви між їжею протягом дня. Максимально допустима межа – 4 години. Протягом місяця можна без праці скинути 3-4 кг. Дана методика цілком сумісна зі спортом – регулярні тренування підвищать її результативність. Дієта має масу плюсів – це збалансований раціон, відсутність протипоказань, використання звичних продуктів, можливість готувати різні страви на свій смак.
Варіант № 2 (розмір тарілки)

Другий варіант «посудній дієти» обмежує розмір порцій. Під час її проходження ви будете їсти з тарілочки, діаметр якої не перевищує 10 см. Їжа не повинна вивалюватися з тарілки – не робіть гірку з продуктів. Їсти дозволяється будь-яку дієтичну їжу, можна зрідка дозволити собі і не самі дієтичні продукти, поміщаючи їх на тарілочку (наприклад, ви можете з’їсти трохи шоколаду або невелике печиво). Раціон повинен бути збалансованим – організму потрібні всі елементи живлення. Виключити доведеться лише саму шкідливу їжу (фастфуд, напівфабрикати та ін.). Оскільки порції будуть невеликими, пропускати прийоми їжі не рекомендується (інакше апетит розіграється не на жарт). Доповнити трапези можна кисломолочними напоями (низької жирності або знежиреними) – їх в блюдечко наливати не доведеться. Загальна норма рідини на весь день розраховується індивідуально (40 мл / 1 кг ваги тіла). Дієті можна присвятити 1-2 тижні. Втрата ваги індивідуальна (від 3-х кг і більше).

Відгуки

Дієта однієї тарілки в будь-якому із запропонованих варіантів допомагає підкоригувати фігуру, але перший план харчування надає більш щадне дію на організм – жорстке урізання розміру порцій влаштовує далеко не всіх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *