Дієта при вугрової висипки

Практично кожна людина хоча б раз у своєму житті стикався з появою на шкірі обличчя прищів. Як правило, ця проблема створює значний дискомфорт, адже відображення в дзеркалі порадувати в таких ситуаціях не може. Для боротьби з висипом вугрів часто застосовують різноманітні косметичні засоби. Однак у більшості випадків проблема полягає в збої в роботі організму.

Джерело проблеми

У випадку різних порушень в роботі шлунково-кишкового тракту відбувається уповільнення обміну речовин, і організм зашлаковується. При цьому кишечник не справляється зі своєю очисною функцією. Це призводить до того, що токсини залишаються всередині нашого тіла, отруюючи його. Шкіра ж намагається допомогти очищенню організму за допомогою пір. Це призводить до появи чорних крапок на обличчі, акне, акне, вугрової висипки. Шкіра набуває нездоровий вигляд.

Як позбутися від прищів?

Для вирішення проблеми необхідно нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Зробити це не так складно, як може спочатку здатися. Досить лише включити у свій щоденний раціон корисні для нашого здоров’я продукти і повністю виключити шкідливі. Результат не змусить себе довго чекати. Щоб прискорити одужання, застосовуйте також спеціальні лікувальні ванни при вугрової висипки, а також використовувати кошти антибактеріальної і протизапальної дії на основі ромашки, деревію, череди.

Основи правильного раціону

Обов’язково включіть у свій раціон рибу. Якщо з якої-небудь причини ви не можете або не хочете їсти її в свіжому вигляді, то використовуйте риб’ячий жир.

Неодмінно слід приділити увагу омега-кислот. Приміром, у великій кількості вони містяться в насінні льону. Цей продукт можна додавати в каші, мюслі або салат.

Включіть в раціон продукти з високим вмістом вітаміну А (огірки, морква, абрикоси, шпинат, печінка, чорна смородина тощо).
Не варто забувати і про користь вітаміні Е для шкіри. Адже його ще називають вітаміном краси. У великих кількостях він міститься у волоських горіхах, арахісі, фісташках, мигдалі.
Для правильної роботи сальних залоз шкіри важливий цинк. Цей елемент міститься в спаржі, висівках, тушкованій яловичині, оселедці, устрицях. Підійдуть і інші дієтичні види морепродуктів.
Дуже важливий для нашого здоров’я і зовнішнього вигляду вітамін Ст. Основна функція вітамінів групи В у тому, що вони допомагають регулювати ферментні процеси. Міститься цей мікроелемент у бобових, сирі, капусті, пшеничної і гречаної крупи.

Не рекомендовані до вживання продукти

 

Постарайтеся повністю виключити зі свого повсякденного раціону:

  • хлібобулочні вироби;
  • фастфуд;
  • солодощі;
  • будь-які жирні продукти;
  • ковбаси та сосиски, копченості;
  • газовані напої
  • алкоголь.
Читати ще :  Дієта для очищення кишечника від шлаків

Зразкове меню дієти від прищів

Розглянемо страви, які складають основу дієти, яка допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, а, відповідно, і позбутися від прищів і вугрової висипки. При цьому зверніть увагу, що слід уникати смажених продуктів, а також використовувати при приготуванні їжі якомога менше солі.

Варіанти страв на сніданок:

  • пшонка на молоці, компот і яблука;
  • сир, яйце (варене), ягоди і чай без цукру;
  • каша з пшениці, кефір;
  • салат з томатів з бринзою, скибочка чорного хліба, фрукт (наприклад, груша або яблуко), чай (зелений);
  • гречана каша, фрукти, несолодкий чай;
  • сир (маленький шматочок), сир, компот;
  • куряча котлета на пару, фрукти, чай.

Варіанти страв на обід:

яловичий суп (без використання смаженої заправки), несолодкий чай;
тушковані овочі, шматочок курячого філе або курячий бульйон, сік (томатний);
курячий суп з скибочкою чорного хліба, кисіль;
гороховий суп, шматочок риби, свіжі огірки (можна у вигляді салату), кисіль або морс.

Варіанти меню на вечерю:

  • запечена риба, морквяний салат (можна з часником);
  • куряче філе з гречкою і овочевим салатом;
  • яловича печінка, тушкована з овочами, компот;
  • сир, фрукт (яблуко або груша), кефір;
  • тушковане куряче філе з гарніром у вигляді рису, кефір.

В залежності від уподобань ви можете скласти оригінальне меню на кожен день.

Дієта від куперозу

Купероз являє собою захворювання, зумовлене регулярним порушенням циркуляції крові в організмі людини. Найчастіше купероз розвивається вседствие генетичної схильності до недуги у пацієнтів.

Чому з’являється купероз

Однак існують і інші причини куперозу:

 

різкий і необґрунтований перепад температурних режимів, негативно позначається на чутливості шкіри;
нерегулярне харчування, прийом в їжу гострих, солоних і жирних продуктів;
куріння негативно впливає на роботу кровоносної та судинної систем;
надмірне вживання алкоголю;
дія ультрафіолетових променів на шкіру, здатних збільшити крихкість судин і вплинути на деякі обмінні процеси в організмі пацієнта;
стресові ситуації, психологічні розлади, нервові зриви.

Основні симптоми куперозу – це нехарактерні для зміни шкіри і почервоніння, коросту, постійний свербіж, печіння і поколювання, доставляють чимало неприємних відчуттів. Реакція на захворювання може проявлятися як на обличчі хворого (на лобі, носі і щоках), так і на шиї і грудях.

Лікування куперозу

 

Лікування купероза залежить, насамперед, від причин появи недуги, проте основним його принципів можна виділити підтримування активного і здорового способу життя, а також збалансованого харчування. Крім цього, деяке полегшення може принести також і процедури по зміцненню стінок судин, відновлення обмінних процесів і поліпшення рівня циркуляції крові. Для цього фахівцями призначається застосування цілої групи вітамінів, здатних призвести до глибокому очищенню шкіри.

Читати ще :  Дієта при дисбактеріозі

Якщо пасивне лікування куперозу в домашніх умовах не допомагає, можливо також видалення куперозу лазером, яка проводиться за призначенням лікаря-дерматолога.

Яким має бути харчування при куперозі

Правильно складене меню на день при купероз – гарантія швидкого і легкого одужання хворого. Перше, від чого слід відмовитися, – від занадто гарячої, надмірно солоної, копченої, жирної або солодкої їжі. Гострі продукти, різноманітні приправи, спеції і прянощі – це те, що може викликати набагато серйозніші наслідки перебігу захворювання. Будьте обережні з соліннями, копченостями, маринадами, а також з шоколадом, родзинками, какао, кава, томатами і печінкою – ці продукти при куперозі здатні спровокувати розвиток захворювання.

Виключіть з раціону солодкі газовані напої, алкоголь, борошняну їжу, цитрусові фрукти, бобові рослини і деякі кисло-молочні вироби (сир, сметана).

При купероз лікарі рекомендують вживати в їжу різноманітні поживні і корисні каші (гречка, вівсянка, рис, манка, перловка, пшонка), свіжі овочі (зелень, морква, помідори, спаржа, перець), овочеві й м’ясні супи, бульйони, а також фрукти і ягоди (чорниця, малина, полуниця, яблука).

Меню дієти при куперозі

 

Зразкове меню на день пацієнта, що страждає куперозом, становить:

Перший сніданок:овочевий салат з перцю, зелені і спаржі, вода.
Другий сніданок: гречана каша, невеликий шматочок відвареної яловичини, свіжі ягоди, яблучний сік.

Обід: м’ясний бульйон або суп, овочеве рагу, фруктове суфле.
Полуденок:сухарі з житнього хліба, вода.

Вечеря:вівсяна або перлова каша, запечена в духовці риба, салат зі свіжої капусти та зелені, несолодкий чай.
Пізня вечеря: стакан соку або компоту.

Гиполипидемическая дієта

Багато хто з нас дуже уважно ставляться до свого здоров’я і намагаються домогтися зниження холестерину, який накопичується в крові. Гиполипидемическая дієта призначена саме для таких людей. Даний метод схуднення виключає з раціону продукти, що містять у великій кількості тваринні жири, вуглеводи і холестерин.

Особливо корисною виявиться дієта для людей, які страждають захворюваннями серцево-судинної системи, цукровий діабет, гіпертонією, а також для тих, хто має спадкову схильність до перерахованих хвороб. Проходження курсу дієти дозволить привести холестерин в норму у відповідності з віком, позбутися від бляшок в судинах і поліпшити загальне самопочуття.

Читати ще :  Дієта при нирковій недостатності

Дозволені та заборонені продукти

Якщо ви вирішили сісти на гиполипидемическую дієту, вам варто забути про:

  • фастфуді;
  • всіляких субпродуктах;
  • червоному м’ясі птиці;
  • кондитерських виробах;
  • шоколаді;
  • кави;
  • газованих напоях;
  • меді;
  • копченостях і консервованому м’ясі;
  • борошняному;
  • алкоголь;
  • макаронах;
  • раках, креветках;
  • риби осетрових порід, печінці, ікрі риб.

Замість цього слід включити в свій раціон:

  • різна зелень;
  • чай, очищена і мінеральна негазована вода, морс без цукру;
  • свіжі, а також заморожені овочі;
  • рослинні олії;
  • будь-які види морепродуктів, в яких відсутня шкідливий
  • холестерин: краби, кальмари і т. д.

Вживання молочних продуктів, горіхів, грибів, картоплі, яєць, а також різних соусів (майонез, кетчуп, аджика та ін.) слід обмежити.

Основні правила

Запорукою успіху схуднення при стандартній гиполипидемической дієті є раціональне харчування. Ви можете не відмовлятися від улюблених продуктів, просто потрібно пам’ятати про міру.

Слід знижувати не тільки кількість споживаних жирів, але і зменшити кількість калорій. Доктор допоможе скласти вам індивідуальне меню.

Приймати їжу потрібно 4-5 разів на день невеликими порціями. При цьому вечеряти коштувати не пізніше, ніж за три години до відходу до сну.

Меню гиполипидемической дієти на 3 дні

Стандартна гиполипидемическая дієта розрахована на три доби. Рецепти для гиполипидемической дієти не відрізняються складністю, а раціон цілком збалансований за складом, так що дотримання дієти не потребуватиме надмірних зусиль і дозволить знизити рівень холестерину в організмі.

День 1

Сніданок: чашка зеленого чаю, вівсяна кашка на молоці.

Ланч: фруктовий салат з додаванням ягід.

Обід: фарширований рисом і яловичиною перець, стакан яблучного соку.

Полуденок: пара зернових хлібців з конфітюром, середня груша.

Обід: вегетаріанський борщ зі сметаною.

День 2

Сніданок: чашка чаю, салат з овочів з оливковою олією.

Ланч: середній грейпфрут, три сливи.

Обід: гречка з відварною білим курячим м’ясом, персиковий сік.

Полудень: нежирний сир з додаванням сухофруктів.

Вечеря: риба, приготовлена на грилі, салат з яблука, свіжої капусти і листового селери.

День 3

Сніданок: чашка кави з додаванням молока, сирна запіканка з яблуком.

Ланч: чашка зеленого чаю, омлет.

Обід: суп зі свіжих овочів, два хлібці з висівками або зерна.

Полуденок: грецький салат, склянку негазованої мінеральної води.

Вечеря: тушковані овочі, відварна яловичина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *