Дієтичні млинці

Будь млинці – вуглеводна їжа. Незважаючи на це, вони можуть входити в меню низькокалорійних дієт. Дієтичні млинці готують на основі знежирених продуктів і корисних видів борошна.

shudnennya191
Млинці на кефірі

Цей рецепт дієтичних млинців подобається багатьом – кисломолочний продукт створює «повітряну» текстуру. Для приготування млинців візьміть по 250 мл знежиреного кефіру і води, 200 г борошна (перевага за борошном грубого помелу). Також будуть потрібні білки (2 шт.), Ложка рослинної олії і велике яблуко. Сіль додавайте в невеликій кількості.

Яблуко Очистіть, видаліть насінну коробку, подрібніть м’якоть блендером. Білки збийте і акуратно введіть їх у суміш з кефіру, води, яблучного пюре, масла і борошна (соліть за смаком, цукор не використовуйте – його замінить яблуко). Смажте на сковороді з антипригарним покриттям.
Вівсяні млинці без борошна

Ці дієтичні млинці мають легкий вівсяний присмак. Візьміть 40 г мелених вівсяних пластівців, яєчний білок, 2 ст.л. молока і подвійну норму води. Подсластителем буде стевія. Для начинки використовуйте солодке яблуко, а в якості підливи – нежирний йогурт.

З’єднайте воду, молоко, 1 стик стевії (по солодощі це аналогічно 2 ч.л. цукру), вівсяну муку, 1 ч.л. рослинного масла. Посоліть тісто, додайте збитий в піну білок. Підсмажте млинці на антипригарной сковороді. Подавайте, начинивши тертим яблуком і полив йогуртом.
Млинці на молоці

Для втілення цього рецепта вам будуть потрібні білки (2 шт.), Нежирне молоко (250 мл) і борошно (10-12 ст.л.). Також візьміть пісне масло (1-2 ст.л.), мед (1 ч.л.), така ж кількість розпушувача і трохи солі.

У молоці розчиніть мед і сіль, додайте олію і борошно з розпушувачем. Акуратно введіть до складу тесту білки (збийте їх в піну). Через 15 хвилин можете приступати до смаження млинців (використовуйте антипригарним сковороду).
Млинці на воді

Читати ще :  Кава Леовит - наш напій для схуднення

Цей рецепт цікавий тим, що в ньому не використовуються яйця. Основні інгредієнти: борошно і манка (250 г і 40 г відповідно), а також вода (500 мл) і рослинне масло (1 ст.л.). Воду можете використовувати як питну, так і мінеральну. Для додання пишності тесту використовуйте 0.5 ч.л. соди і невелика кількість оцту.

У воді розчиніть сіль, цукор, додайте олію, гашене соду і суміш з борошна і манної крупи (перемішайте їх в окремій ємності). Залиште тісто настоюватися на 15-20 хвилин, а потім приступайте до смаження.
Млинці з гречаного борошна

У 400 мл води розчиніть 1 ст.л. меду і трохи солі, додайте 1 ст.л. пісного масла. Яйця (2 шт.) Збийте. Гречану муку (200 г) змішайте з содою (0.5 ч.л.). Всі з’єднайте і збийте до однорідного стану. Дайте постояти 20 хвилин. Смажте млинці невеликого діаметру.
Млинці з кабачків

Кабачки (1 кг) Очистіть. У молодих плодів насіннєву масу не видаляйте, а у зрілих – приберіть. Подрібніть кабачки, посоліть (0.5 ч.л.). Через 10 хвилин зцідіть сік. В густу масу додайте яйце і близько 100 г борошна. Смажте млинці невеликого діаметру на пісному маслі, добре прогрів сковорідку.

Дієтичні млинці можна готувати з самих різних продуктів. Головні правила: мінімальна кількість цукру і жиру, а також застосування корисних видів борошна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *