Дієтичний омлет

Ця страва надає нашому організму оптимальну підживлення – дієтичний омлет нескладно приготувати як на сковороді, так і в духовці або на пару. Деякі корисні рецепти наведені в нашій статті.

yak-robiti-masazh-dlya-shudnennya
Омлет в мікрохвильовці

Цей рецепт дієтичного омлету, мабуть, самий ситний і швидкий. Для його приготування візьміть яєчні білки (8 шт.), Цибуля, заморожені гриби (400 г), невелику кількість оливкової олії.

Підсмажте цибулю і розморожені гриби на сковороді (приправте). Білки збийте, злегка підсолити їх. Грибну масу викладіть на тарілку для мікрохвильової печі, залийте білковою масою. Увімкніть мікрохвилі (потужність 600 Вт), готуйте 3-4 хвилини.
Омлет в мультиварки

Легкий овочевий омлет можна приготувати в мультиварці, використовуючи в цих цілях різні режими. У чашу налийте ложку оливкової олії, покладіть подрібнену цибулю, смажте до прозорості. Додайте скибочки баклажанів (їх заздалегідь посоліть, а потім злийте темний сік, щоб прибрати гіркоту). Перець звільніть від насіннєвої коробки, поріжте соломкою, додайте до овочів. Помідори обшпарте, охолодіть в холодній воді, зніміть шкірку, поріжте. Додайте до овочевої суміші. Перемішайте масу. Яйця (3 шт.) Збийте, розбавте молоком (100 мл). Вилийте в чашу. Готуйте 20 хвилин (Випічка). Цей же омлет можете не запікати, а готувати на пару, виливши масу у формочку і встановивши потрібний режим.
Омлет в духовці

Як приготувати дієтичний омлет в духовці? Візьміть 6 яєць і 100 мл молока. Також будуть потрібні цибулю, кілька качанчики вареної кольорової капусти, помідори (2 шт.) І болгарський перець (1 шт.).

Припустіть на невеликій кількості рослинного масла овочі (приправте їх за смаком). Викладіть овочеву суміш у форму, залийте яйцями, збитими з молоком і сіллю. Готуйте в нагрітій до 200 градусів духовці близько 20-ти хвилин.
Омлет на пару

Читати ще :  Дієта на сирі і гречці: меню, результати

Дієтичний омлет на сніданок – ідеальний варіант для тих, хто стежить за своєю фігурою. Для приготування парового омлету вам буде потрібно фаянсовий, порцеляновий або емальований чаша (піала). Збийте 2 яйця з 100 мл молока і цибулевої кашкою (пропустіть цибулину через м’ясорубку або подрібніть іншим способом). Якщо цей інгредієнт вас не влаштовує, то просто виключіть його. Посоліть масу, вилийте в змащену чашу. У низькій широкій каструлі закип’ятіть воду. Поставте туди піалу (до країв піали вода не повинна доходити на 2 см). На сильному вогні готуйте омлет, стежить за його станом (відсувайте від країв загусла масу). Через 7-10 хвилин після початку процесу перемішайте масу, залиште на паровій бані ще на деякий час. Цей же омлет ви можете зробити, виливши масу у формочку і поставивши її на друшляк або на спеціальну вкладку для приготування на пару (їх встановіть в каструлю з водою).
Омлет з помідорами

Очистіть від шкірки 600 г помідорів. Підсмажте їх на олії до випаровування рідини. Збийте 5 яєць з 200 мл молока, посоліть, приправте меленим перцем. Залийте яєчною сумішшю помідори, накрийте сковорідку кришкою, смажте до готовності, періодично струшуючи посуд.

Дієтичний омлет приготувати зовсім нескладно. Якщо бажаєте ще більше знизити калорійність страви, можете овочі не обсмажувати, а готувати на грилі або запікати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *