У Роскачестве розповіли, як вибрати пельмені

Фото: depositphotos.com

У Роскачестве розповіли, як правильно вибрати хороші пельмені.

По-перше, фахівці відзначають, що склад на упаковці має бути якомога простішою. У класичному складі пельменів міститься фарш м’ясний, цибуля ріпчаста, сіль, перець, борошно, вода і яйця. Експерти уточнюють, що потрібно звернути пильну увагу на слово «спеції», так як вони бувають різні і часто не завжди корисні. В гіршому випадку під «спеціями» може згадуватися глутамат натрію підсилювач смаку.

«Склад страви повинен бути гранично простий і зрозумілий. Ідеальні пельмені повинні містити всього сім інгредієнти: фарш м’ясний, цибуля ріпчаста, сіль, перець, борошно, воду і яйця», — пояснили в Роскачестве.

Пельмені діляться на кілька категорій від «А» до «Д». В залежності від категорії можна зрозуміти, скільки відсотків м’яса міститься в продукті. Наприклад, категорія «А» містить не менше 80% відсотків. У категорії «Б» м’яса вже менше (60%). «Елітні», «Яловичі», «Телячі» і «Східні» пельмені відносять до цієї категорії. У категорії «В» — 40% («Руські», «Сибірські», «Столові», «Традиційні», «Сабантуй»), «Р» — 20% і в категорії «Д» менше 20% м’яса.

Перед покупкою слід звернути увагу на термін придатності продукту. Пельмені можуть зберігатися півроку в замороженому вигляді. Температура зберігання повинна бути нижче 10 градусів Цельсія.

Також Роскачество повідомило, що вони мають намір перевірити якість пельменів, які продаються у магазинах.

Читайте також