Куди сходити: нове сезонне меню в «Танукі» за рецептами старожилів легендарного ринку Цукидз

Фото: Прес-служба Танукі

У «Танукі» — нове сезонне меню від концептуального бренд-шефа Олега Чакряна. Гавайський poke, італійська брускетта з лососем і крабом, японська кухня в тайському прочитанні — багато сміливих ідей і несподіваних поєднань для тих, хто любить пробувати нове і незвичайне.

Головна тема сезонного меню — паназійська кухня і модні кулінарні хіти. Редакція Рамблера поговорила з його автором — бренд-шефом «Танукі» Олегом Чакряном, який деякий час прожив в Країні висхідного сонця, набираючись знань у кухарів ринку Цукідзі і цікавлячись старовинними книгами, в яких можна знайти тонкощі і секрети, що передаються з покоління в покоління. Базою для контрастних і химерних поєднань, яких чимало в новому меню, служить домашня японська кухня: саме завдяки цій простій класичній основі їжа, приготовлена з урахуванням модних тенденцій, і набуває тонкі відтінки ароматів і смаків.

Першим ділом ми, звичайно, скуштували роли. Цікаві всі п’ять новинок, але нам особливо сподобалися «Хаппо рол» (креветки з обпалених лососем і тамаго в соусі «Понзі», 395 р.) і «Чилі тай рол» (креветки і лосось з тайським медом, м’яким сиром, кунжутом і авокадо, 395 р.).

Із закусок порадимо креветки васабі з рисовими чіпсами «Ебі чиппу» та веганські «Манго сарада» (375 р.) зі свіжим фенхелем, спаржею, скибочками авокадо і манго під кунжутним маслом.

Що стосується гарячого, нам сподобалася пряна і ніжна курка каррі з рисом і кунжутним маслом під фірмовим соусом «Яки торі» (375 р.). Якщо ж ви цікавитеся корейської кухнею, замовте локшину куксі з креветками, печерицями та куркою під соусом «Пад тай» (350 р.).

Для тих, хто ходить в «Танукі» відзначати дні народження, підвищення, ну або просто добре посидіти, зазначимо оновлення в барной карти: нові коктейлі (у тому числі з саке і васабі), три зігріваючих пуншу (мандариновий, вишневий і абрикосовий), чотири нових глінтвейну. Що ж стосується безалкогольного розділу, той тут серед наших улюбленців — галангал з ожиною та смузі «Чорниця — мигдаль» і «Фісташки — манго».

Наш вибір для ідеального вечора

Poke з лососем 375 ₽

Прес-служба Танукі

Лосось, чука і авокадо на рисі під соусом «Ажі амарілья».

Курай рол 360 ₽

Прес-служба Танукі

Лосось з вугром, м’яким сиром і кунжутом з гострим соусом.

Салат Сифудо Сетзу 425 ₽

Прес-служба Танукі

Зелений мікс з креветкою, морським гребінцем і кальмарами під цитрусовим соусом.

Кані пан 375 ₽

Прес-служба Танукі

Брускетта з лососем, крабом, сиром, авокадо і кунжутом під соусом з манго.

Ебі чиппу 375 ₽

Прес-служба Танукі

Креветки васабі з рисовими чіпсами і мигдальною стружкою.

Локшина пад тай 350 ₽

Прес-служба Танукі

Локшина куксі з креветками, печерицями та куркою в соусі «Пад тай».

Ківі-селера 360 ₽

Прес-служба Танукі

До складу напою входять: ківі, яблуко, селера, персик, лимонний фреш.

Повітряний грейп 390 ₽

Прес-служба Танукі

До складу цього алкогольного коктейлю входять: джин, грейпфрут, сік лайма. Крім того, келих, прикрашений їстівним цукровою ватою.

Ресторани мережі «Танукі» це чудове місце для приємного відпочинку: як для сімейного, так і романтичного. Тут стежать за трендами і не бояться експериментувати. Візит у «Танукі» — більше, ніж просто похід в ресторан. Це можливість приємно провести час, спробувати щось нове, отримати яскраві враження.

Тільки для користувачів Рамблер — рол «Філадельфія унагі» в подарунок!

Щоб отримати подарунок, оформіть замовлення на доставку від 1000 рублів на території РФ і введіть промокод NEW в спеціальне поле на сайті tanuki.ru або в мобільному додатку «Танукі». Термін дії промокода — до 16 листопада 2018 р. включно. Спецпропозиція не підсумовується з пропозиціями щодо інших акцій. Ознайомитися з меню можна на офіційному сайті ресторану https://www.tanuki.ru/menu/filter/marker/new/

Читайте також