Роскачество протестувало кільку в томаті

Фото: depositphotos.com

Роскачество протестувало кілька російських марок кільки в томаті, які найчастіше зустрічаються на полицях магазинів.

Дослідження були проведені за 53 показниками. Враховувалася якість, безпеку і споживчий рейтинг продукту. Для вивчення було закуплено кілька різних банок кільки, обсмажені в томатному соусі.

Однак, як виявилося, не всі зразки відповідають ГОСТу. У консерви «Берінг», «Смачні консерви» і «Знак якості» риби поклали менше, ніж заявлено на упаковці. Тільки «Ультрамарин» і «Білий кит» виконали всі вимоги щодо змісту продукту.

Також експерти зазначили, що не вся закуплена кілька володіє приємним смаком. У кількох консервах відчувався присмак гіркоти, а продукція однієї торговий марки виявилася і зовсім з кислим присмаком. Зате колір томатного соусу у всіх банках був відповідного кольору, а м’ясо риби виявилося соковитим і ніжним. Консерви «Білий кіт», «Смачні консерви», «За Батьківщину» і «Пелагус» мають приємний смак, властивий для кільки.

Дослідники відзначили, що вся куплена кілька приготовлена відповідним чином, технологія обжарювання дотримана вірно. Порушень рецептури ні в одному продукті виявлено не було. У консервах не виявилося цвілі, дріжджів, хвороботворних мікроорганізмів, важких металів, радіонуклідів і пестицидів.

Роскачество дало рекомендації щодо вибору кільки в томаті. Потрібно звернути увагу, коли були виготовлені консерви, і пам’ятати про встановлених періодах вилову промислових риб. Вилов каспійської кільки проводиться з січня по квітень, а також з вересня по грудень. Краще купувати кільку, вироблену в ці періоди.

Банку не повинна бути деформованою або роздутою. Такий продукт вже зіпсований. Після розтину потрібно дивитися на наявність білкового нальоту всередині. Його наявність свідчить про те, що було використано не дуже свіже або неправильно заморожену сировину.

Читайте також