6 страв, щоб нарешті спокійно їсти на ніч і не поправлятися

Фото: карельські вести

Ми поспішаємо порадувати всіх стежать за фігурою: нарешті-то вчені і лікарі домовилися про те, що їсти ввечері можна і потрібно! Але щоб уникнути тяжкості в шлунку і поганого сну, а головне, набору ваги, вибирати продукти для вечері треба з розумом. І звичайно ж, не забувайте про розумних розмірах порцій.

Страви з яєць

Це джерело повноцінного білка, що містить незамінні амінокислоти. Вони досить швидко створюють відчуття насичення. Кращий вибір — яйця Бенедикт або просто зварені круто. Омлети і яєчня також підійдуть для вечері, але за умови, що готувати їх будете без масла чи з мінімальним його кількістю.

Сир, виноград та горіхи

Невелика порція сиру «потягне» всього на 100 ккал, але принесе купу задоволення і користі у вигляді триптофану, білка і казеїну. Вважається, що останній здатний навіть прискорити метаболізм на наступний день, якщо вживати його перед сном. Кілька виноградин, багатих мелатоніном, теж підуть на користь сну.

Індичка з гарбузовим пюре

Для тих, хто любить «серйозніше», можна порадити індичку — справжнє джерело триптофану і корисного білка. Причому саме їй, а не курці варто віддати перевагу — вона засвоюється легше. А на гарнір варто вибрати щось легке і смачне. Наприклад, гарбузове пюре.

Хумус з овочевими паличками

Основа страви — нут, багатий вітаміном В6, який, у свою чергу, важливий для синтезу мелатоніну. Краще додаток для цього насиченого східного блюда, якщо вирішили перекусити вночі, — палички, огірки, цукіні і моркви.

Ароматна кукурудза

Вибирати для пізнього перекусу слід не консервовану, а варену кукурудзу. Вона здатна виводити надлишки холестерину з організму та гальмувати накопичення жирових запасів. Пам’ятайте, що не варто як слід «присмачувати» свій вечеря вершковим маслом і сіллю.

Риба

Для пізніх вечерь краще віддати перевагу білій рибі. Можна, наприклад, вибрати багату поживними речовинами тріску. Або камбалу — міститься в ній метіонін славиться вмінням розщеплювати жири.

Читайте також