8 популярних продуктів, які всі вважають шкідливими

Пропонуємо вивчити найпоширеніші міфи і раз і назавжди розібратися, чи варто їм довіряти чи ні.

Морозиво

Масовий випуск улюбленого з дитинства десерту сильно позначилося на його якості. За результатами досліджень Роскачества, лише 9 з 34 виробників були схвалені до вживання і тільки троє отримали «Знак якості». На щастя, вихід є. Згадати смак дитинства без шкоди для здоров’я можна за допомогою морозива з незбираного молока з додаванням натуральних інгредієнтів. Або ще простіше — за допомогою морозива власного виробництва (все так, морозиво в домашніх умовах — це просто і навіть захоплююче). Такий продукт буде містити корисні амінокислоти і мікроелементи, вітаміни і жирні кислоти, так що турбуватися і картати себе за стаканчик-другий точно не доведеться.

Макарони

Цей продукт завоював серця мільйонів людей по всьому світу. Незважаючи на поширену думку, макарони не сприяють набору зайвої ваги (якщо мова не йде про вироби з м’яких сортів пшениці). Правильні макарони твердих сортів не нашкодять фігурі. Більше того, вони дадуть вам тривале відчуття ситості і забезпечать організм амінокислотами і вітамінами групи В і Є.

Білий хліб

Білий хліб — табу для прихильників ПП і бажаючих знизити вагу. Вони багато втрачають. Вживання невеликої кількості недрожжевого хліба — справа корисна. У ньому містяться калій, магній, фосфор і вітаміни групи В, необхідні для здоров’я нервової системи.

Жувальна гумка

Багато людей з різних причин не вживають жувальну гумку, а даремно! Цей Продукт дуже функціональний. Вживання жуйки протягом 20 хвилин після їжі позитивно позначається на травленні і здоров’я порожнини рота. Завдяки своїм властивостям вона покращує виділення шлункового соку, що дозволяє ефективніше переварити їжу, і очищає зуби від залишків їжі, з-за яких утворюється карієс. Більш того, жувальна гумка позитивно позначається на роботі мозку та соціалізації, а також освіжає подих.

Кава

Ось вже багато десятиліть цей напій вважається символом бадьорості та енергії. А за сумісництвом, на думку деяких людей, — причиною серцево-судинних захворювань. Руйнівники легенд з Інституту Бейкера спростовують цю заяву. Проведене ними дослідження показало, що кава позитивно впливає на серцево-судинну систему. Помірне споживання напою також знижує ризик виникнення раку, цукрового діабету і позитивно позначається на нервовій системі і травленні. Однак і тут є обмеження. Незважаючи на численні плюси кави, від нього слід відмовитися вагітним жінкам і людям з підвищеним тиском.

Картопля

Напевно ви чули, що картопля сприяє швидкому набору ваги, і виною всьому — вуглеводи. Для початку, не варто лаяти вуглеводи у збільшенні талії. Вони стануть відмінним паливом для м’язів і головного мозку. Якщо щось і може нашкодити вашій фігурі, так це картопля фрі. У вареному вигляді цей продукт містить менше кілокалорій, ніж рис, а ще збагачений вітамінами С, В2, В3 і В6.

Попкорн

Попкорн вважають шкідливим і непотрібним продуктом. Однак фахівці Американської асоціації дієтологів і науково-дослідного інституту харчування Російської академії медичних наук думають по-іншому. Він містить протеїн, золото, фосфор, залізо і кремній. Приготований в домашніх умовах попкорн має тільки позитивний вплив. Смажена кукурудза, куплена в кінотеатрі, має ті ж корисні властивості, але готується з великою кількість масла і підсилювачів смаку. Від неї, мабуть, і справді варто відмовитися.

Сіль

Вас лякали розповідями про артрозі? Це захворювання помилково пов’язують з пристрастю до солоного. Артроз — запальний процес, який розвивається на фоні патологічних змін хрящової тканини. Кухонна сіль не відкладається в суглобах і не може бути причиною виникнення захворювання. Навпаки, вона допомагає організму у підтриманні водно-сольового балансу. Однак не варто їй і зловживати. Сіль у великих кількостях призводить до розвитку ожиріння, гіпертонії і захворювань нирок.

Читайте також