У «Роскачестве» пояснили, як вибрати плавлений сир

«Роскачество» організовує масштабну перевірку плавленого сиру, який лежить на прилавках наших магазинів. Буде проведена експертиза 20 марок сиру з 37 показниками, в тому числі консистенція, наявність рослинних жирів, колір продукту, смак і запах.

Результати перевірки стануть відомі у березні. А як вибрати хороший плавлений сир фахівці «Російської системи якості» розповіли вже зараз.

В першу чергу потрібно звернути увагу на наявність високоякісного білка казеїну, джерела амінокислот і кальцію. А ось рослинного жиру у складі плавленого сиру бути не повинно, допускається тільки молочний.

Згідно ГОСТ, сир може містити сир, вершкове масло або інші молочні продукти, а також згущувачі і підсолоджувачі.

Хороший сир має однорідну консистенцію, без пустот і неперероблених частинок. Жирність сиру в скибочках може варіюватися від 5 до 65%, кремового — від 20 до 70%.

Сир може бути як білим, так і жовтим. Насященность кольору залежить від її жирності.

Сир у розкритій упаковці можна зберігати не більше 5 діб при 2-4 градусів тепла.

Читайте також