Фрукти для схуднення

Фрукти для схуднення

Їжа рослинного походження багата клітковиною і практично не містить жирів, а тому відмінно підходить для дієтичного харчування, спрямованого на зниження ваги. Які фрукти сприяють схудненню і приносять нашому організму максимальну користь?

Фрукти для схуднення
Грейпфрути та інші цитруси

В меню дієт часто входять грейпфрути. Їх калорійність становить 35 ккал / 100 г, а глікемічний індекс – 30 одиниць. У плані схуднення найбільшу користь приносять червоні грейпфрути – вони містять більше органічних кислот та інших жиросжигающих компонентів. Грейпфрути допомагають очистити організм від шлаків і від зайвої рідини, покращують роботу печінки, нормалізують травлення, активізують процес спалювання жиру. Плоди рекомендується включати в раціон дієт (особливо, в меню вечерь). Аналогічною дією володіють лимони, апельсини та інші цитруси. На жаль, все цитруси можуть викликати алергічну реакцію, а також агресивно діють на слизову шлунка (підвищують кислотність) і на зуби.
груші

У 100 г груші міститься 42 ккал. У складі плода присутній нерозчинна клітковина, що поліпшує роботу кишечника і фруктоза, що забезпечує нас енергією. Незважаючи на солодкість, груші цілком припустимо вживати при цукровому діабеті і при захворюваннях підшлункової залози. Регулярно кушая груші, можна очистити організм від токсинів і шлаків, що підвищує дієвість дієт. Корисний фрукт містить ефірні масла, благотворно діють на нервову систему (це властивість груш допомагає витримати дієту). У дієтичному харчуванні можуть бути присутні не тільки свіжі, але й сушені плоди – висушені часточки груш пригнічують тягу до солодкого, забезпечують насичення. Груші корисні і смачні, але не всім підходять. Не вводьте їх в свій раціон при схильності до запорів і при слабкому шлунку. Груші рекомендується їсти після їжі, а не на голодний шлунок.
яблука

Читати ще :  Вівсяна каша для схуднення

Яблука присутні чи не у всіх дієтах, що вже саме по собі говорить про дієтичні властивості корисних плодів. Цей фрукт складається з води на 87%. У його хімічному складі присутні пектинові речовини, що забезпечують очищення організму (у тому числі і від надлишків холестерину). Яблукам властивий низький глікемічний індекс – вуглеводи засвоюються повільно, тому дозволяють уникнути перепадів рівня цукру в крові і не перетворюються в жир. Яблука – багате джерело органічних кислот, прискорюючих протікання обмінних процесів. У дієтичному харчуванні найчастіше використовуються плоди зеленого кольору – вони містять менше вуглеводів і більше заліза. Середня калорійність яблук – 32-47 ккал / 100 г.
ківі

Міркуючи про корисні фрукти для схуднення, не варто забувати про ківі. 100 г кисло-солодкою м’якоті надає нам всього 47 ккал. Плоди сповнені вітамінами і органічними кислотами, прискорюють обмінні процеси, підтримують ліполіз, мають антиоксидантні властивості (через високу концентрації вітаміну С), посилюють імунну систему, знижують ризик утворення тромбів, допомагають вивести надлишки холестерину, покращують травлення.
ананаси

Часточка ананаса, з’їдена перед трапезою, служить профілактикою ожиріння (речовини, присутні в м’якоті, блокують всмоктування жиру). Фермент бромелайн сприяє швидкому засвоєнню білка і розщепленню жирних кислот. 100 г м’якоті надає нам 42 ккал, що зовсім небагато. Ананас не можна вживати у великих кількостях при проблемах з органами травлення.
сливи

Сливи мають невисокий глікемічний індекс (близько 20-ти одиниць) і низьку калорійність – 42 ккал / 100 г. Сливи очищають кишечник від застояних калових мас, забезпечують відчуття насичення.
Відгуки

Згідно відгуками, фрукти для схуднення використовувати можна і потрібно. Плоди нейтралізують тягу до солодкого – вони є відмінною альтернативою кондитерським виробам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *