Гречана каша в мультиварці

Ця крупа багата мінеральними речовинами і цінними вітамінами, білком і клітковиною. Якщо її приготувати правильно, то більшу частину корисних елементів можна зберегти. Приготування в мультиварки гречаної каші не складає труднощів, а результатом ви гарантовано будете задоволені.

501-original

 

Розсипчаста гречана каша

Щоб отримати розсипчасту гречану кашу, потрібно дотримати правильну пропорцію крупи і води – 1: 2. Також буде потрібно вершкове масло (приблизна норма на 1 ст. Сухої крупи – 30-40 г). Норма солі визначається індивідуально. Крупу переберіть і промийте, покладіть в чашу, залийте підсоленою рідиною (зовсім необов’язково це має бути вода – можна використовувати овочевий відвар або м’ясний бульйон). Додайте жир. Готуйте 40 хвилин (Каша).

 

Гречано-рисова каша

Цей рецепт гречаної каші в мультиварці поєднує відразу 2 злаку, що забезпечує абсолютно особливий смак. Відміряйте по 1 ст. гречки і рису. Промийте крупу, викладіть в чашу. Покладіть туди ж заздалегідь розпарені родзинки (100 г). Влийте 4 ст. рідини (змішайте порівну молоко і воду). Посоліть, додайте цукор. Готуйте в режимі Молочна каша або Рис (Плов). Процес займає 1 годину. Готову кашу присмачите маслом.

 

Гречка на молоці

Норма молока – 1 л, а крупи -1 ст. Також вам будуть потрібні вершкове масло (50 г), цукор і сіль (орієнтуйтеся на свій смак). Процес приготування гранично простий – гречку переберіть, помийте, помістіть в чашу, залийте рідиною (молоко можете розбавити або використовуйте незбиране), додайте цукор, сіль, жир і готуйте у відповідному режимі. Якщо ви любите ніжну консистенцію, залиште готову кашу при підігріві.

 

Гречка з м’ясом

Щоб приготувати це ситне і смачне блюдо, вам буде потрібно 500 г м’яса, 1 ст. гречаної крупи, подвійна норма води. Також візьміть коренеплоди (цибуля, морква), приправи, сіль, пісне масло.

Читати ще :  Щоб не хворіти: їжте овочі

М’ясо помийте, обсушити, поріжте шматочками, підсмажте в режимі Випічка (потрібно близько 20-ти хвилин). Додайте порізану цибулю і терту моркву. Продовжуйте обсмажувати м’ясо ще хвилин 10. Переберія і промийте крупу, покладіть в чашу до м’яса з овочами. Влийте гарячу підсолену воду, приправте. Готуйте в режимі Гречка (Плов, Каша). Процес приготування займає близько години.

 

Каша з тушонкою

Тушонка в поєднанні з крупою – ефективний енергетичний «коктейль», що не залишає місця почуттю голоду. Для приготування цієї страви потрібно 2 ст. крупи, банка тушонки, 2 ст.л. кетчупу і 3 ст. води. Норма жиру – 2 ст.л., з кількістю солі визначайтеся самостійно (не забувайте, що тушонка має її у своєму складі). Також підготуйте овочі: цибулину і моркву. Почистіть, поріжте їх, підсмажте на олії (Жарка). Через 7-10 хвилин додайте кетчуп і розім’яту вилкою тушонку. Смажте ще 5-7 хвилин. Підготуйте крупу (переберіть, помийте), покладіть в чашу. Влийте гарячу воду, посоліть, приправте. Варіть кашу в режимі Гречка або Плов.

 

Каша з грибами

Для приготування каші з 2-х ст. гречки буде потрібно 4 ст. води, 200-300 г печериць, цибулина, 30 г жиру. Підсмажте цибулю на жиру в режимі Жарка, через 10 хвилин додайте порізані печериці, смажте ще 15-20 хвилин. Підготовлені зернятка додайте в чашу, долийте гарячу воду, приправте, не забудьте посолити. У режимі Гречка варіть кашу близько години (автоматичний режим).

 

Каша з куркою

В даному випадку ви будете використовувати не біле м’ясо птиці, а стегенця (4 шт.). Також вам будуть потрібні гречана крупа (1 ст.), По 1 ст. води і молока, 100 г домашньої сметани, 2 ст.л. пісного масла.

М’ясо помийте, обсушити, приправте, залиште на 15-20 хвилин, щоб воно ввібрало аромати. Підсмажте стегенця в режимі Жарка або Випічка (на пісному маслі), вийміть з чаші, коли вони підрум’яняться. Крупу добре промийте (якщо потрібно – попередньо переберіть). Викладіть її в чашу. Поверх крупи розташуйте стегенця, влийте рідину (молоко і воду), покладіть сметану, посоліть, приправте. Готуйте в режимі Гасіння близько години.

Читати ще :  Дієтичний чізкейк

 

Каша з фаршем

Візьміть 300 г фаршу, 1 ст. гречаної крупи, цибулину, приправи, сіль, зубчик часнику і моркву. Норма рідини – 4 ст. (3 ст. Води і 1 ст. Томатного соку).

Овочі почистіть. Увімкніть Випічку на 30 хвилин. Обсмажте цибулю з морквою (10 хвилин), потім додайте фарш, приправити, смажте 10 хвилин. Долийте томатний сік і залиште все гаситися до закінчення програми, покладіть роздавлений часник. Потім додайте підготовлену гречку, долийте гарячу підсолену воду. Готуйте в режимі Каша або Гречка.

 

Каша з овочами

Асортимент овочів: болгарський перець, цибуля, помідор, морква (по 1-2 шт., В залежності від розміру). Також візьміть пару зубчиків часнику, свіжу зелень, приправи, пісне масло (4 ст.л.). Норма гречки і води – 1 ст. / 2 ст.

Почистіть і поріжте овочі. Увімкніть Випічку на 30 хвилин, прогрійте масло, обсмажте овочі, посоліть і приправте їх. По завершенні режиму покладіть в чашу підготовлені зерна гречки, долийте подвійну норму води, готуйте в режимі Гречка 40 хвилин.

Гречана каша в мультиварці – популярне ситне блюдо, яке не тільки дарує заряд бадьорості, але й сприятливо позначається на нашому здоров’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *