Грибний суп по Дюкану

Дієта Дюка хоч і вносить в раціон серйозні корективи, але все ж дозволяє харчуватися досить різноманітно. Як приготувати грибний суп по Дюканов, чи входять до складу страви одні лише білкові компоненти?

selderei-dljapohudenija
З гарбузом

Цей рецепт грибного супу по Дюканов не підійде для першого етапу дієти, але зате цілком прийнятний під час інших. На об’єм рідини 3 л вам буде потрібно 250 г пісної яловичини, 200 г гарбуза, 300 г заморожених грибів, невелика цибулина і 2 зубчики часнику. Також використовуйте перець горошком, лавровий лист, сіль. Норма жиру – 2 ч.л.

Зваріть бульйон (можете взяти м’ясо на кісточці, наприклад, лопатку). Варене м’ясо відокремте від кістки, бульйон процідіть, доведіть до кипіння. Лук поріжте, обсмажте на пісному маслі, покладіть в киплячий бульйон. Гарбуз Очистіть, натріть, відправте в суп. Покладіть лавр, перець, сіль. Варіть на слабкому вогні 5 хвилин, потім покладіть заморожені гриби, варіть до готовності. Наприкінці покладіть роздавлений часник, додайте зелень.
З молоком

Даний рецепт супу має у своєму складі нежирне молоко (200 мл), свіжі гриби (800 г), біле м’ясо птиці (400 г) і невелику цибулину. Зелень, сіль, перець – компоненти, які ви будете додавати за смаком.

В одній каструлі зваріть у воді гриби (присолите їх), а в іншій – куряче філе (в воду покладіть цибулю і лавр). Гриби і м’ясо подрібніть за допомогою блендера. З’єднайте грибний відвар, молоко і бульйон. Розбавте отриманою рідиною пюре з грибів і курки, перекипятить, приправте, додайте зелень.
З сиром

Цей оригінальний суп ви будете готувати з грибів (400 г) і сиру (300 г). Норма рідини – 1 л. Додаткові компоненти – 1 ч.л. соди, пучок зеленої цибулі, сіль і перець.

Читати ще :  Правила поводження з їжею

Сир розімніть до однорідного стану, додавши соду. Залиште на 1 годину. Гриби зваріть у воді. Для прикраси блюда залиште 3 грибочка, а решта пропустіть через м’ясорубку або переробіть блендером, приправте, посоліть. Додайте в грибний паштет сирну масу, перемішайте, розбавте грибним відваром. Перекипятить суп, додайте трави і сіль. Подаючи блюдо, покладіть в тарілку розрізані на тонкі пластини варені гриби.
З фаршем

Для приготування цього супу вам буде потрібно 200 г печериць і 500 г фаршу. Норма рідини – 1.5 л (суміш з молока і води). Також вам будуть потрібні овочі (морква і цибуля – по 1 шт.), Перець, часник, сіль. Норма жиру – 1 ч.л.

Лук поріжте, підсмажте на пісному маслі, додайте моркву, тушкуйте. Потім покладіть гриби (дрібно їх поріжте). Через пару хвилин додайте фарш. Посоліть, приправте масу, смажте її 8 хвилин. Молоко і воду з’єднайте, доведіть до кипіння, додайте зажарку, перемішайте. Варіть з моменту закипання 5-7 хвилин. Додайте роздавлений часник, рубану зелень.
З печінкою

Візьміть 500 г курячої печінки і 300 г грибів, а також цибулю і моркву (по 1 шт.), Пару зубчиків часнику. Також будуть потрібні вівсяні висівки (1 ст.л.), зелень, сіль, перець.

В одній каструлі відваріть печінка, відвар злийте. В іншій каструлі поставте варитися порізані гриби, цибулю і крупно порізану моркву (посоліть). Вийміть всі з відвару. Подрібніть блендером овочі, гриби і печінку. Додайте висівки, розбавте суп грибним відваром. Доведіть до кипіння, приправте, покладіть роздавлений часник і рубану зелень.

Грибний суп по Дюканов – високобілкове і дуже ситне блюдо. Ви можете взяти на озброєння наведені вище рецепти, навіть якщо не дотримуєтесь цю популярну дієту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *