Гарбуз для схуднення

Гарбуз для схуднення

Гарбуз – неймовірно корисний овоч, що має в своєму складі безліч корисних елементів. Гарбуз для схуднення використовується досить часто. Рецептами корекції фігури ми з вами і поділимося.

Гарбуз для схуднення
Корисна інформація

Чому гарбуз використовується для схуднення? Ця овочева культура допомагає налагодити обмінні процеси, що відбуваються в організмі. Гарбуз стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, очищає організм, прискорює спалювання жирового прошарку. Секретом ефективності овоча є присутність у його складі вітаміну Т – саме це речовина впливає на жировий обмін, допомагає перетравлювати жирну їжу. У гарбузі присутні харчові волокна – вони дозволяють довше зберігати відчуття ситості. Гарбуз компенсує дефіцит вітамінів і мінералів, що вкрай важливо при дотриманні низькокалорійних дієт. Сама гарбуз, незважаючи на солодкий смак, не надає великого запасу калорій – 100 г продукту містить близько 23 ккал.
Рецепти з гарбуза для схуднення

Гарбуз ви можете купити навіть взимку, а дієтичних рецептів з її участю безліч. Пропонуємо вашій увазі деякі з них.
Суп з гарбуза

Для приготування супу вам знадобиться 0,5 кг очищеної гарбуза, по 1 шт. лука, солодкого перцю і моркви, а також стиглі томати (2 шт.), кілька зубчиків часнику, сіль і приправи. Очищені і вимиті овочі поріжте, складіть у каструлю, тушкуйте їх на слабкому вогні, додавши трохи води. За 5 хвилин до готовності додайте часник, приправи, сіль. Готові овочі подрібніть блендером, влийте в кашку потрібну кількість гарячої рідини (води або знежиреного молока), перекипятить і зніміть з вогню.
Салат з гарбуза

Для приготування дієтичного салату підготуйте 0,5 кг очищеної гарбуза, 100 г листя салату, пару зубчиків часнику, улюблені спеції, по 2 ч.л. соєвого соусу і бальзамічного оцту. Гарбуз натріть сумішшю з спецій і соєвого соусу. Викладіть її в форму і запікайте в гарячій духовці (180 градусів) протягом 25-ти хвилин. Після охолодження гарбуз викладіть на блюдо, застелене листям салату, збризніть оцтом і подайте на стіл.
Варення з гарбуза

Читати ще :  Як побороти тягу до солодкого?

Варення теж може бути дієтичним – важливо лише правильно його приготувати. Вам будуть потрібні такі інгредієнти: 2 апельсина, 300 г гарбуза, 1 лимон, невелика кількість фруктози. Апельсини і гарбуз Очистіть від шкірки, поріжте. Лимон помийте і теж наріжте (разом зі шкіркою). Перемішайте всі інгредієнти, додайте фруктозу, поставте посуд на слабкий вогонь і варіть 15 хвилин. Дайте варенню постояти 60 хвилин. Потім знову кип’ятіть його 15 хвилин і знову відставте на 1 годину. При необхідності процедуру ще раз повторіть. Після цього варення перекладіть в чисту баночку і поставте в холодильник. Використовуйте варення замість звичних солодощів.
Відгуки

Страви з гарбуза для схуднення представлені в широкому асортименті – згідно з думкою багатьох жінок, абсолютно необов’язково точно дотримуватися рецептури. Ви цілком можете створити унікальне за своїм смаком гарбузове блюдо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *