Хліб по Дюкану

На час білкових дієт випічка здебільшого потрапляє під заборону. На щастя, існують дієтичні рецепти її приготування. Як спекти смачний хліб по Дюкану, які продукти можуть входити в рецептуру під час проходження різних етапів дієти?

54645567686


Дріжджовий хліб

Згідно з правилами, хліб по Дюканов на Атаці повинен здебільшого складатися з білкових компонентів, але допустимі також і висівки. Отже, щоб спекти смачний дієтичний хліб, візьміть вівсяні і пшеничні висівки (2 ст.л. та 1.5 ст.л. відповідно). Перемеліть їх в борошно за допомогою кавомолки. Білкові компоненти – ізолят протеїну (3 ст.л.), м’який сирок (20 г) і кефір (100 мл). Також будуть потрібні яйця (3 шт.), Приправи, сіль, замінник цукру. Пишність хлібу додадуть розпушувач (1.5 ч.л.) і сухі дріжджі (10 г).

Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника. Розчиніть у ньому дріжджі і таблетку замінника цукру. Через 10 хвилин додайте висівкового борошно, розпушувач, сіль, приправи, ізолят. При перемішуванні повинна вийти кришиться маса. Додайте збиті яйця і м’який сирок. Перекладіть тісто у форму, залиште на 40 хвилин. Випікайте при 180-ти градусах близько півгодини (перевіряйте готовність зубочисткою).
Хліб з висівок

Цей рецепт хліба по Дюканов вважається класичним. Для його приготування використовуйте суміш вівсяних і пшеничних висівок (2 ст.л. та 1 ст.л. відповідно). Також будуть потрібні молоко (3 ст.л.), сухі дріжджі (10 г) і яйце.

Яйце змішайте з дрібкою солі (можете додати замінник цукру). У теплому молоці розчиніть дріжджі, з’єднайте з яйцем. Залиште масу на 10 хвилин. Потім додайте висівкового суміш. Дайте хлібу підійти, переклавши тісто у форму (потрібно близько години). Печіть 45 хвилин (180 градусів).
Хліб без висівок

Читати ще :  Найпростіші страви - найкорисніші

Чи можна спекти «дюкановскій» хліб без висівок? Існує і такий рецепт. Візьміть по 30 г сухого молока і кукурудзяного крохмалю, а також 50 г м’якого сиру. Ще потрібні сіль, розпушувач (5 г) і яйце.

З’єднайте м’який сир і яйце. Всі сухі компоненти змішайте, додайте в сирну масу. Добре перемішайте, залиште на 15 хвилин. Деко застеліть пекарської папером. Духовку нагрійте до 180-ти градусів. Хліб випікайте в формі коржів діаметром 15 см. Готуйте близько 20-ти хвилин. Такий хліб можна начиняти, розрізаючи уздовж на 2 частини.
Хліб в мікрохвильовці

Ви цілком можете спекти хліб в лічені хвилини. Візьміть 2 яйця, 4 ст.л. висівок (у вигляді борошна) і натуральний йогурт (2 ст.л.). Для додання хлібу пишності використовуйте соду (0.5 ч.л.) і оцет.

З’єднайте яйця, сіль, йогурт. Додайте висівки і гашене соду. Каструльку для мікрохвильової печі застелите пергаментом, викладіть тісто. Готуйте 7-10 хвилин (потужність – 800 Вт).
Хліб в мультиварки

Сьогодні у багатьох господинь на кухні є такий корисний прилад, як мультиварка. Під час дієти вона істотно спрощує життя. Наприклад, ви можете спекти з її допомогою хліб. Вам будуть потрібні вівсяні висівки (105 г: 30 г пшеничних і 75 г вівсяних), пара яєць і 20 г м’якого сиру або знежиреного кефіру.

Збийте яйця з сіллю, додайте сир (кефір), розпушувач (10 г), висівкового борошно. Візьміть силіконові формочки (4 шт.) І заповніть їх тестом (не доверху). Поставте формочки в чашу. Увімкніть Випічку на 20 хвилин.
Хліб у хлібопічці

Хлебопечка хороша тим, що сама легко справляється з замісом тесту. Вам будуть потрібні яйця (4 шт.), Молоко (100 мл) і м’який сир (120 г). Також потрібні висівки (200 г), замінник цукру (2 таблетки), сіль (3 г), сухі дріжджі (5 г).

Читати ще :  Кориця

Компоненти завантажте, дотримуючись інструкції хлібопічки (у деяких моделей спочатку закладаються рідкі компоненти, а у деяких – сухі). Заміс тіста потрібно контролювати – якщо машинка не захоплює компоненти, варто допомогти їй, використовуючи лопатку. Випічку здійснюйте в режимі Експрес циклу (швидкої випічки).
Хліб в духовці

Цей хліб ви можете вживати на всіх етапах дієти, але на час Атаки виключіть зерна. Вам потрібні вівсяні і пшеничні висівки (4 ст.л. та 2 ст.л. відповідно). Також будуть потрібні яйце, кефір (7 ст.л.) і сода (0.5 ч.л.). Смакові добавки – насіння льону і кунжуту (по 0.5 ч.л.), мелений перець, а також рубана зелень.

З’єднайте висівкового борошно, яйце, перець, сіль і зелень. Додайте кефір з розчиненою в ньому содою. Дайте тісту настоятися і перекладіть у форму, посипте зернами. Випікайте в духовці (процес займе 20 хвилин при 180-ти градусах).

Хліб по Дюкану виходить досить смачним і ситним. Якщо використовувати замінник цукру, то така випічка може замінити благополучно забуті на час дієти булочки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *