Індійська кухня

Індійська кухня

Індійська кухня – одна з найдавніших у світі . Досить подивитися на індійських йогів , щоб зрозуміти , що дієта їм не потрібна , їх постійне харчування перетворилося на дієту.

Єдиної індійської кухні не існує , так як в Індії існує різне віросповідання . Тут переважають індуси , є і мусульмани.

Індійська кухня

Більшість індійців – вегетаріанці , вони слідують законам Аювердіческій кухні .

Основу їхнього харчування складає рослинна їжа : рис , кукурудза , бобові , коржі з борошна нижчих сортів , овочі , фрукти. Згідно Аювердіческій традиції з раціону виключені цибулю , часник , черемша , гриби і оцет.

А от у стравах мусульманської кухні , навпаки , багато м’яса з цибулею і часником.

Індуси не вживають в їжу яловичину , а мусульмани не їдять свинину.

Дуже раджу сходити в індійський ресторан: запах каррі , танцівниці в барвистих сарі , свічки – атмосфера казкова .

Індуси вживають величезну кількість прянощів , що надає їх блюдам неповторний аромат , кожна жінка тре будинку прянощі , це перетворилося в ритуал.

Аювердіческій традиції в харчуванні розцінюють режим харчування як фундаментальну основу здоров’я і базу терапії. Місцеві лікарі – аювердісти – Вайда кажуть так: Скажи мені , що ти їси , і я скажу хто ти.

Якщо ти постійно харчуєшся в стилі Раджаса , то ризикуєш зіпсувати своє самопочуття . Оскільки раджастіческімі є важкі , гострі , сухі , солоні продукти з додаванням приправ (тверді сири , крохмалевмісні випічка та бобові ) . А от з тамастіческім стилем харчування взагалі жарти погані. До тамас відносяться залишки їжі і страви , які розігріваються по кілька разів , а також цибулю , часник , м’ясо , риба і спиртне. Подібна «дієта» погіршує пам’ять , стимулює ниці інстинкти і … веде до депресії.

Якщо ж ти віддаєш перевагу саттвической їжі (молоко , мед , топленное вершкове масло , свіжі фрукти і ласси (суміш йогурту з водою) плюс вся легка і свіжа їжа , то цілком можеш претендувати на звання щасливої ​​людини з гарною пам’яттю , відмінним здоров’ям і перспективою на довгожительство .

Читати ще :  Феромоны - миф или реальность?

Але найголовніше правило : є краще помірно , залишаючи трохи місця в шлунку , щоб переварювання їжі проходило легко. Третина для їжі , третину для води і третину незаповненого простору – такі ідеальні пропорції.

Рецепт індійської кухні:

Креветки з помідорами

склад:

3 цибулини

1 зелений перець

По 1 ч.л. дрібно порізаного свіжого кореня імбиру ,

подрібненого часнику , солі і порошку чилі

2 ст.л. лимонного соку

350 г креветок

3 ст.л. масла

400 г консервованих у власному соку помідорів

Свіжий коріандр за смаком

Приготування:

1 . Нарізати окремо цибулю і зелений перець.

2 . Покласти в миску імбир , часник і порошок чилі , перемішати.

3 . Додати лимонний сік і замісити однорідну пасту.

4 . Покласти креветки в миску з холодною водою і дати їм розморозитися .

5 . Злити воду. Нагріти масло в сковороді , додати цибулю і обсмажити його до золотистого кольору.

6 . Потім додати пасту зі спеціями , зменшити вогонь і тушкувати , помішуючи , близько 3 хвилин.

7 . Покласти помідори , томатний сік і зелений перець і готувати , помішуючи ще 5-7 хвилин.

8 . Викласти креветки в сковороду і тушкувати ще близько 10 хвилин , помішуючи.

9 . Подавати зі свіжим коріандром , вареним рисом і зеленим салатом.

На наших російських просторах , на яких восени досить грибів , теж можна урізноманітнити своє меню. Приготування салату з грибами залишає великий простір для фантазії , адже можливі різні варіанти. Гриби в якійсь мірі можуть замінити нам м’ясо , адже вони містять велику кількість білка , тому для прихильників вегетаріанської кухні цей продукт частенько стає основним. Новий рецепт приготування завжди корисно додати в скарбничку домогосподарки , для цього вибирайте свої салати з грибів і відразу ж пробуйте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *