Кабачки для схуднення

Кабачки для схуднення

Кабачок – низькокалорійний овоч. Він відмінно поєднується з різними продуктами, тому часто присутня в дієтичному меню. Чи можна схуднути на кабачках, які корисні страви вдасться з них приготувати?

Кабачки для схуднення
Користь кабачків при схудненні

М’якоть кабачка містить безліч корисних елементів. В ній присутні аскорбінова кислота, вітаміни В-групи, а також солі кальцію, магнію, калію, фосфору і заліза. Кабачок – джерело органічних кислот, активно впливають на метаболізм. Цей овоч має невисокий глікемічний індекс, тому цілком може входити в меню дієт. Смак м’якоті кабачка нейтральний, тому часто овоч поєднують з більш калорійними продуктами (з м’ясом, рибою, кашами та пр.) – Завдяки такому прийому вдається збільшити розмір порції, не підвищуючи кількості калорій (100 г кабачка надає всього 24 ккал). Кабачкове меню очищає кров від надлишків холестерину, виводить зайву міжклітинну рідину, покращує перистальтику кишечника.

Сік з кабачків для схуднення корисний не менш ніж сама м’якоть. Він нормалізує водно-сольовий обмін, покращує роботу нирок і серцево-судинної системи. Пити його можна щодня, самостійно регулюючи кількість (від 250 мл до 1 л, але не більше). Щоб поліпшити смак соку можна використовувати невелику кількість меду, а також сік лимона. В цілях схуднення сік зазвичай п’ють до їжі.

Крім схуднення кабачкова дієта забезпечує і додаткові «бонуси» – вона приводить в норму склад крові, збільшує вміст гемоглобіну, підвищує еластичність судин, посилює імунну систему. Кабачки можуть вживатися як після теплової обробки, так і без неї. Сирі кабачки для схуднення корисні, оскільки містять грубу клітковину, завдяки якій активно чистять кишечник. З’їдаючи близько 500 г цього овочу можна помітно прискорити процес схуднення. Дієтологи рекомендують їсти «сирі» салати після обіду – завдяки цьому вдається знизити калорійність раціону.
Страви з кабачків для схуднення

Кабачки сприяють схудненню – деякі варіанти дієтичних страв ми пропонуємо вашій увазі.
Кабачковий салат з часниковим маслом

Читати ще :  Дієта на молочних продуктах

Кабачок помийте, поріжте кільцями, злегка посоліть, покладіть в миску і поставте гніт. Через 20 хвилин сік злийте. Поріжте 4 помідори, зелень дрібно порубати ножем. Все з’єднайте в салатник. Оливкова олія нагрійте на сковороді, додайте порубаний ножем часник, перемішайте, зніміть з вогню. Остудженим маслом заправте салат.
Салат з дайкона і кабачка

Кабачок і дайкон натріть на крупній тертці (овочі відміряйте в рівних пропорціях). Кінзу порубаєте ножем, з’єднайте з меленим чорним перцем, кунжутним маслом (1 ст.л.) і лимонним соком (1 ст.л.). Заправте овочі зеленим соусом і перемішайте.
Смузі з кабачка

За допомогою блендера подрібніть кабачок і свіжий огірок. Збийте коктейль, додавши 150 мл нежирного кефіру, невелика кількість морської солі (можна обійтися і без неї), мелений коріандр (1 ч.л.) і щіпку червоного меленого перцю.
Відгуки

Чи можна використовувати кабачки для схуднення? Відгуки говорять про доцільність застосування цього овоча – низькокалорійні блюда відмінно насичують, але при цьому приносять мінімум калорій і ефективно чистять кишечник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *