Капуста для схуднення

Капуста для схуднення

Існує багато різновидів капусти – всі вони в тій чи іншій мірі корисні для нашого здоров’я, і що важливо – для фігури. Капуста для схуднення має бути приготована по дієтичним рецептами – деякими з них ми з вами і поділимося.

Капуста для схуднення
Як схуднути за допомогою капусти?

У дієтичному харчуванні найчастіше використовуються білокачанна і цвітна капуста. Білокачанна капуста для схуднення корисна завдяки високому вмісту вітаміну С і грубої клітковини. Кольорова капуста для схуднення також досить корисна – вона легше засвоюється і перевершує свою «конкурентку» за вмістом білка, вітамінів і мінералів. Як правило, тривалість розвантаження не перевищує 2-х днів. Добове меню складається з 1,5 кг капусти і 2-х л несолодкої рідини. Якщо додати в меню протеїни (м’ясо, рибу, кисломолочні напої, яйця), то дієту цілком можна продовжити до 7-14 днів. Капусту можна їсти в свіжому вигляді, а можна піддавати тепловій обробці (овоч допустимо гасити, відварювати, готувати на пару). Ще один варіант схуднення – вживання низькокалорійних капустяних страв на вечерю (його потрібно з’їсти до 18.00). Звичайно, швидких темпів втрати ваги такий спосіб не обіцяє, але зате результат вам обов’язково вдасться зберегти (в середньому за тиждень ви будете худнути на 0,5-1 кг).
Салати з капусти для схуднення
Капуста, буряк, морква

Нашаткуйте 200 г білокачанної або червоної капусти, збризніть соком лимона, відіжміть руками. Натріть на тертці по 1 шт. буряків і моркви, додайте до капусти, посипте рубаною зеленню, полийте 1 ст.л. рослинного масла, перемішайте.
Морква і капуста

Білокачанну капусту (400 г) поріжте, збризніть соком лимона, відіжміть руками. Морква (300 г) почистіть, помийте, натріть на тертці, з’єднайте з капустою. Додайте рубану петрушку, посипте насінням кунжуту. Заправте салат соусом (0,5 ч.л. меду, крапля гірчиці і 1 ст.л. рослинного масла). Перемішайте. Подайте блюдо на листі салату.
Суп з капусти

Читати ще :  Рис для схуднення

0,5 ст. бурого рису обдайте окропом, промийте. Лук (1 шт.) І картопля (2 шт.) Очистіть, поріжте кубиками. Морква почистіть, помийте, натріть на тертці. Цвітну капусту ненадовго покладіть в солону воду, сполосніть, розберіть на суцвіття. Воду (3 л) доведіть до кипіння, покладіть в неї картоплю, цибулю, моркву, варіть близько чверті години, потім додайте капусту, рис, півбанки консервованого горошку. Суп приправте, додайте 1 ст.л. рослинного масла і варіть до готовності.
квашена капуста

Очистіть гарбуз (500 г), поріжте на шматочки, посипте невеликою кількістю цукру. Окремо нашинкуйтекапусту (4 кг), посоліть (100-130 г), перетріть руками до появи соку, змішайте з рубаною зеленню. В бочонок викладіть капусту, утрамбуйте її, зверху викладіть гарбуз, поставте вантаж. Через 3-4 дня капусту поставте в льох або в холодильник.
тушкована капуста

Капусту (1 качан) наріжте. Лук (1 шт.) Поріжте кубиками, моркву (1 шт.) Натріть на тертці. Лук викладіть на сковороду з нагрітим маслом, трохи підсмажте, додайте моркву, через кілька хвилин – капусту. Все перемішайте і тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин. Додайте приправи, сіль, 1 ст.л. томатної пасти. Прогрівайте на слабкому вогні до готовності.
Відгуки

Капуста для схуднення – тема популярна і гідна всілякої уваги. Згідно відгуками, капустяне меню дозволяє швидко, і головне – надовго підкоригувати фігуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *