Корисні пасти для бутербродів

Корисні пасти для бутербродів

Тим хто любить різні добавки для бутербродів зовсім неважливо як вони називаються. Але поки що спірне питання як їх іменувати . Хтось скаже паста , хтось спред , а хтось обмежиться смішним словом “намазки” . Бутерброди теж можуть бути корисні , особливо , якщо приготувати їх, використовуючи цільнозерновий хліб або пісні осетинські пироги . Дієтичне харчування не забороняє перекусити бутербродом , якщо в нього додали багато зелені і овочів , але головне – це основа , те, що намазано на хліб , тобто « намазки” або паста.

Корисні пасти для бутербродів

Спробуємо відійти від некорисного і калорійного майонезу , що не будемо псувати фігуру маслом або маргариновими пастами , а приготуємо незвичайні середземноморські « намазки » за рецептом з книги Леї Шомрон Піндар , в якій вона розповідає про те , як готувати здорову їжу. З’їдаючи такий бутерброд в перерві між основними прийомами їжі , ми отримуємо заряд енергії та уникаємо стану дикого голоду , перед обідом або вечерею.

Паста для бутербродів

Паста з перцем і фетою з козячого молока

склад:

2 запечених і очищених болгарських перцю

100 г фети з козячого молока

1 зубчик часнику

1 чайна ложка оливкової олії

Приготування:

Скласти всі інгредієнти в блендер і розмішати до однорідної маси.

Паста із зеленої квасолі

Подібна “намазки” дуже легко готується , а за рахунок волоських горіхів наш організм буде забезпечений необхідним елементом – жирами Омега- 3 . Ми обов’язково повинні поповнювати себе запасами цих амінокислот щодня за допомогою риби або волоських горіхів , а також насіння Чіа або льону .

склад:

½ склянки волоських горіхів

400 г зеленої квасолі

1 зубчик часнику

пучок петрушки

1 ст. ложка оливкової олії

1 ст. ложка лимонного соку

½ чайної ложки солі

Приготування:

1 . Замочити волоські горіхи в теплій воді на 6 годин або в окропі на 30 хвилин. Злити воду.

2 . Якщо використовувати свіжу зелену квасолю , то її необхідно відварити в киплячій воді до м’якості. Якщо це заморожена квасоля , то можна її потримати під краном гарячої води.

3 . Квасоля і волоські горіхи змішати в блендері з іншими інгредієнтами до утворення пасти . Помістити її в герметичну банку і зберігати в холодильнику до 4 днів .

Паста для бутербродів

Паста з кабачків і горіхів кешью

Горіхи кешью багаті залізом і кальцієм. Паста з них підійде для дитячого харчування , тому такий бутерброд можна приготувати для шкільного перекушування. До подібної пасті підійде размельченное яйце , зварене круто .

склад:

½ склянки смажених горіхів кешью

1 столова ложка оливкової олії

2 подрібнених зубчики часнику

4 кабачка або цукіні

Сіль , перець

Приготування:

1 . Замочити горіхи кешью на ніч або залишити на 30 хвилин в кип’яченій воді. Злити воду.

2 . Розігріти духовку до 180 градусів.

3 . Змішати в мисці оливкова олія , часник , сіль і перець.

4 . Розрізати кабачки на смужки , змастити сумішшю масла і часнику. Випікати кабачки 25-30 хвилин , поки не підрум’яняться.

5 . Змішати в блендері кабачки і горіхи кешью до однорідної маси і додати спеції за смаком. Зберігати в холодильнику до 4 днів .

Читати ще :  Поради дієтологів для схуднення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *