оливкова олія

Корисні властивості оливкової олії

Користь оливкової олії відома сьогодні багатьом. Здавна вона виступає не тільки як харчовий інгредієнт, використовуваний в кулінарії. Її перебуває застосування і в народній медицині як лікарського засобу, і як важливого компонента косметичних засобів. Її використовують при створенні бальзамів, мила, кремів і масок.

 оливкова олія

Корисні властивості оливкової олії обумовлені величезною кількістю вітамінів (А, Е. Д, К), мікроелементів і антиоксидантів, що входять до її складу. Завдяки такому багатому складу зміцнюються м’язи, кісткова тканина, стінки кишечника, сповільнюються процеси старіння. Сприятливий вплив на серцевий м’яз і судини, травлення, обмін речовин і омолодження організму надають ліноленова, лінолева і олеїнова ненасичені жирні кислоти.

Оливкова олія є одним з обов’язкових компонентів омолоджуючих дієт. Широко використовується цей продукт в середземноморській дієті, яка визнана однією з найздоровіших систем харчування.

Дієтологи радять заправляти фруктові та овочеві салати саме оливковою олією (в день можна вжити приблизно дві столові ложки), або з’їдати кілька оливок на день.

 

Чим ще корисна оливкова олія:

При дотриманні рекомендацій і регулярному застосуванні оливкова олія поліпшує роботу органів травної системи і печінки. Антиоксиданти і вітамін Е, що містяться в оливковій олії, зупиняють процеси передчасного старіння, перешкоджаючи в’яненню шкіри. Постійно вживаючи це масло можна нормалізувати кров’яний тиск. Регулярне вживання оливкової олії знижує рівень холестерину низької щільності (“поганого” холестерину).

Жовчогінна дія і профілактика діабету 2 типу, ожиріння і серцево-судинних захворювань, роблять цей продукт унікальним у своїй винятковій корисності засобом. Але далеко не всі обізнані, що оливкова олія різниться за якістю вироблених сортів, а значить, і приносить при вживанні різну користь.

На 100% людським організмом засвоюється Extra virgin olive oil – масло першого холодного віджиму. Воно є кращим і найбільш корисним завдяки збереженню при першому віджиманні майже всіх корисних елементів.

Читати ще :  Брекети і відбілювання зубів

Virgin olive oil – масло другого холодного віджиму – поступається Extra virgin olive oil як ароматом, так смаком і кольором, однак його якість залишається досить хорошою, оскільки на цьому етапі виробництво обходиться без хімікатів.

Найменша кількість корисних елементів містить Olive oil – масло, відігнане з субстрату, вживаного при отриманні першого і другого холодного віджиму, так званої пульпи. Його смакові і колірні якості значно нижчі, і для поліпшення характеристик нерідко до нього домішуються високоякісні сорти оливкової олії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *