Кориця

Кориця

Кориця (кора коричного дерева) відома дуже давно: згадки про неї містяться в китайських письмових джерелах датованих 2800 роком до нашої ери.

Неймовірно навіть уявити собі , що в давнину за кілограм кориці нерідко платили кілограмом золота. Це була пряність для дуже багатих людей.

Кориця

Коли 1505 року європейський мореплавець Лоренцо до Альма виявив на Цейлоні коричні дерева – свободі Цейлону прийшов кінець. На кілька століть цей острів потрапив в колоніальне рабство.

Зараз вартість кориці далеко не така позамежна . Але досить часто цю пряність підробляють. Існує штучний замінник кориці – корічний екстракт. Або ж до справжньої кориці можуть підмішати фальсифікатори . Наприклад, насіння коричного дерева , які набагато дешевше за вартістю і гірше за якістю.

Найбезпечніше купувати корицю у вигляді коричних паличок , але не мелену . Це і гарантія автентичності , і збереження всіх корисних властивостей і аромату.

І , звичайно ж , розумніше купувати пряність виробництва тих країн , які є її безпосереднім виробником .

 

Кориці існує кілька видів:

 

1 . Цейлонська кориця – найдорожча і найцінніша за своїми смаковими якостями , благородна кориця , яку ще називають циннамон . Вирощують цей вид кориці на Цейлоні , в Індії , Індонезії , Бразилії , Гвіані , Індонезії , на Реюньоне і Мартініці .
Володіє цейлонська кориця солодкуватим , трохи пекучим смаком і ніжним ароматом.

2 . Китайська кориця іменується також простий корицею , каси – Канель , ароматної або індійської . Родом з Південного Китаю .
Має більш різким смаком , ніж у цейлонської кориці.

3 . Малабарская кориця – це бура кориця , каси – віра або деревна кориця , родом з Індії. Зростає також і на Бірмі. На смак різка і трохи гіркувата .

4 . Циннамон – пряна кориця з дуже гострим коричним запахом і пряним , трохи пекучим смаком , що виростає в Індонезії і на плантаціях Молуккських островів.
склад кориці

Читати ще :  Омлет по Дюкану

 

До складу прянощі кориця входять:

55-65 % коричного альдегіду ;
від 4 до 18% евгенолу ;
ефірні масла;
крохмаль ;
смола ;
слиз ;
дубильні речовини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *