Куряча грудка

Куряча грудка: блюдо №1 для схуднення

Біле м’ясо курячої грудки вже давно набуло статусу дієтичного продукту №1, який застосовується в різноманітних дієтах. А все завдяки її унікальному складу: низькому вмісту натрію, відсутності у складі м’яса цукру, дуже високому вмісту вітаміну В3 і вітаміну В6, високому вмісту фосфору і селену, і майже чверть складу курячої грудки містить природний білок.

Куряча грудка

Група вітамінів В3, що міститься в ній відмінно підтримує здоров’я нігтів і шкіри, позитивно впливає на обмін речовин організму людини і стан нервової системи. Зберегти красу зубів і міцність кісток допомагає цинк і фосфор, що містяться в білому м’ясі курки.

Однак потрібно знати, що куряче біле м’ясо містить велику кількість холестерину, а це може нашкодити організму при деяких захворюваннях. Страви з курячої грудки мають цілющі властивості і ідеально підходять для зміцнення імунітету і відновлення організмом фізичних сил. Намагаючись скинути зайві кілограми, багато хто страждає від відсутності в раціоні тваринного білка, і для таких людей ідеальним дієтичним продуктом є саме куряча грудка без шкіри, яка вводиться в збалансований раціон.

Враховуючи при цьому, що її калорійність не повинна перевищувати 1200 ккал (для людей середньої статури і росту), які припадають в основному на м’ясо курки. Розраховувати калорійність потрібно виходячи з того, що на 100 г вареного білого курячого м’яса без кісток припадає 95 ккал, решта калорії «з’їдає» бульйон.

Поєднувати вживання курячого м’яса потрібно з деякими крупами, овочами та фруктами. Ідеально для цього підходить листова зелень, що містять велику кількість клітковини, сирі овочі та рис. При такій дієті обов’язково дотримуватися однієї умови – порції повинні бути скромними, а меню різноманітним. Дотримуючись такого раціону протягом тижня можна скинути від 5 до 7 кг.

Читати ще :  Плов з куркою в мультиварці

Ще одна дієта з схожим меню розрахована на три тижні. З кожним основним прийомом їжі потрібно з’їдати по +225 г курячої грудки поєднуючи її з 200 г вареної крупи, 400 г свіжих, парених або варених овочів, 2 несолодких фрукта.

Як і при будь-якій дієті, розрахованій на схуднення, солодощі ультимативно заборонені, зате один раз на тиждень можна дозволити собі склянку сухого вина.

У наступному варіанті семиденної дієти на курячих грудках пропонується відварити 800 г курячих грудок без шкіри в 2 л води, не солити, допустимо додавання цибулі, коріння і зелені. Розділивши все на 6 невеликих порцій з’їсти протягом дня. Куряче м’ясо входить до складу монодієт.

 

Варіант однієї з них, розрахованої на 9 днів:

три дні їсти по 1,6 кг яблук, три дні – по 1 кг вареного курячого білого м’яса, три дні – по 2 л курячого бульйону.

Варіантів дієт, що включають м’ясо курячих грудок існує багато, вони зручні в застосуванні, прості в приготуванні, достатньо ситні, смачні і відмінно переносяться організмом. Одним з безперечних плюсів курячої грудки є її доступність і відносна дешевизна продукту. Незалежно від того, береться куряча грудка для схуднення або оздоровлення, краще вибирати м’ясо свійської птиці та приготовляти його на пару або відварювати. Іноді допускається запікання, але без жиру і, ні в якому разі, не має бути присутня шкірочка.

Бульйон з курячої грудки також є дієтичним продуктом і має унікальні властивості, що допомагають при простудних захворюваннях. Однак не перестарайтеся з курятиною, у великій кількості вона стає шкідливою для організму і має протипоказання при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нирок, серця і печінки. І, зрозуміло, будь-яка дієта повинна бути узгоджена з лікарем-дієтологом.

Читати ще :  Правильне і здорове харчування - основа Вашого здоров'я

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *