Курячі дієтичні котлети

Курячі дієтичні котлети

Дієтичне харчування не змушує повністю відмовлятися від м’ясних страв – важливо лише правильно їх готувати. Курячі дієтичні котлети подарують вам відчуття ситості і наповнять енергією.

Курячі дієтичні котлети
Дієтичні котлети з курячої грудки

Самій дієтичної і нежирної частиною курки є грудка. Видаліть шкірку, м’ясо поріжте і подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки (буде потрібно близько 500 г філе). Якщо не хочете готувати фарш, то просто поріжте м’ясо дуже дрібно. Часник подрібніть, додайте його до м’яса разом з сіллю, меленим перцем, нежирною сметаною (2 ст.л.), яйцями (1-2 шт.). Загустіть масу крохмалем (2 ст.л.). Сформуйте котлети мокрими руками, укладіть на змащене деко і запечіть в духовці (буде потрібно близько півгодини при 180-ти градусах).
Дієтичні котлети з курячого фаршу

Фарш з курячого м’яса можна придбати в магазині. Все що вам залишиться – це додати туди деякі компоненти. Отже, в миску викладіть фарш (600 г). Додайте 4 ст.л. тертого низькокалорійного сиру, рубану зелень, мелений перець, дрібку кориці, сіль і натертий на тертці ріпчаста цибуля. Масу добре перемішайте. Сформуйте котлети. Готуйте їх на пару близько 20-ти хвилин (відлік ведіть з моменту закипання води).
Дієтичні курячі котлети в духовці

Цей рецепт має в складі інгредієнтів не тільки куряче м’ясо, а й овочі, що дозволяє отримати смачне дієтичне блюдо. Кабачок, цибулю і моркву (по 1 шт.) Почистіть, поріжте і подрібніть за допомогою блендера. Курячий фарш (600 г) з’єднайте з овочевим пюре, посоліть, додайте висівки або манну крупу (це дозволить загустити масу). Запікайте котлети, виклавши їх на змащене деко, близько 15-20 хвилин при 180-ти градусах.
Дієтичні парові курячі котлети

500 г курячого фаршу викладіть в миску. Додайте туди натерті на дрібній тертці овочі (цибуля, морква, картопля – по 1 шт.). Вбийте яйце, посоліть, додайте мелений перець. Всі інгредієнти добре перемішайте, сформуйте круглі котлети. На змащену маслом грати пароварки укладіть заготовки, В чашу налийте воду. Встановіть контейнер в чашу, готуйте котлети близько 20-ти хвилин з моменту закипання води. Якщо поспішаєте, то одночасно з котлетами можете приготувати овочевий гарнір – покладіть в контейнер шматочки картоплі або суцвіття цвітної капусти.
Курячі дієтичні котлети з гарбузом

Читати ще :  Аквааеробіка для схуднення

Гарбуз збагачує смак курячого фаршу, наділяє котлети соковитістю. 500 г фаршу з курячого м’яса з’єднайте з розмоченим в молоці хлібом (буде потрібно пара скибочок), спеціями, сіллю, овочами (цибуля натріть на тертці, а 300 г гарбуза прокрутіть через м’ясорубку). Вбийте в масу яйце. Перемішайте фарш. Якщо він вийшов рідким, додайте трохи висівок або манної крупи. Сформуйте вологими руками котлети, укладіть в пароварку і готуйте 25 хвилин з моменту закипання.

Курячі низькокалорійні котлети припадуть до смаку навіть гурманам. Це корисна страва приємно на смак, легко засвоюється, дарує повноцінне насичення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *