Китайська кухня розвиненого соціалізму

Китайська кухня розвиненого соціалізму

Класна професія ресторанний критик . Уявіть собі , вас годують безкоштовно , а ви ще й критикуєте .

Сьогодні згадався берег Амура , місця , де я народилася , саме там ви можете не раз і не два зустріти таких знайомих і близьких вам по державному кордону – китайських жителів.

Китайська кухня розвиненого соціалізму

Дивно , але китайську кухню я помітила тільки , коли стала жити за кордоном , хоча , якщо дивитися за масштабом на карті , то Китай набагато ближче , ніж столиця нашої Батьківщини – Москва і всі 7 тисяч кілометрів чудових пристроїв , від неї до Далекого Сходу.

Так як з соціалізмом в Китаї все по -дорослому , то їжа , напевно , в чомусь не дуже презентабельна , хоча витримана в багатовікових традиціях. А вже якщо говорити про те , що все, що виробляється в Китаї , розмножується по всьому світу зі швидкістю маленьких монстриків , политих водою з фільму « Гремліни » , то китайська їжа давно стала міжнародним придбанням такого далекосхідного джангфуда .

Локшина , швидкого приготування , так полюбився мешканцям пострадянського простору в 90 -х , з причини відсутності інших їстівних речей , опинилася на сьогоднішній день (у часи загального достатку ) не такий вже і їстівною.

Побачивши подробиці у фільмі « Обережно – їжа» , багато благополучно перестали її здобувати. Але як було все-таки приємно , не думати ні про що , налити окропу і …

Ви, напевно , бачили , як багато жиру в китайських блюдах. Хоча спосіб смаження у величезній сковороді – вок , вважається корисним. Масло наливається небагато, продукти постійно перевертаються і підкидаються , що не дозволяє їм увібрати багато жиру , ще й по -причині того , що вогонь дуже сильний.

Так само ви можете з’їсти жучків , яких вам підсмажать прямо у вбудованій у вашому столі пальнику .

Читати ще :  О важности тщательного пережевывания пищи

Ось так .

До речі , 1 столова ложка соєвого соусу , на якому готуються майже всі китайські страви , містить 1000 мг натрію , в принципі солі, тому явно це не корисно , краще вже тоді соус чилі або гірчиця.

Їжте овочі в такій кількості як китайці , соєві продукти, зокрема тофу і ніякого фритюру .

Ще я люблю зелений чай , з якого і починається китайська трапеза.

Взагалі всього і не розкажеш про країну , в якій готують качку по- пекінськи , їдять паличками і приховують секрети за Великою Китайською стіною .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *