Манго

Мангоманія

Манго – смачний, ароматний фрукт, що заряджає енергією. Його ще називають «королем фруктів». Манго є потужним джерелом клітковини і заліза, вітамінів А, С, Е і К. Він містить велику кількість фосфору, марганцю і калію. Він багатий на флавоноїди і поліфенольними антиоксидантами, дуже корисними для організму людини. Калорійність манго – 68 ккал на 100г м’якоті.

Манго

Склад манго (на 100г):

білки – 0,5 г, жири – 0,2 г, вуглеводи – 12,5 г, вода – 86 г, клітковина, цукру (глюкоза, фруктоза, сахароза), органічні кислоти – щавлева, лимонна, бурштинова і яблучна;

вітаміни – групи В (В1, В3, В2, В5, В9, В6), С, А, Е;

мінерали – калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк, селен.

 

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ МАНГО

 

Манго може допомогти впоратися з багатьма хворобами і недугами.

 

Манго корисний при проблемах з травленням

 

Клітковина, що входить до складу манго, допомагає регулювати стілець і позбутися від запорів. До складу манго входять травні ферменти, що зменшують кислотність шлункового соку. Вони розщеплюють білки, а це сприяє травленню. Діабет Манго має низький глікемічний індекс – від 41 до 60 років. Це означає, що воно сприяє скороченню ускладнень, пов’язаних з діабетом. Відвар листя манго дуже корисний для діабетиків.

Тепловий удар

Недоспілі плоди манго багаті на пектин. Приготовані на пару з додаванням соку, кмину, солі і цукру вони дуже ефективно допомагають проти теплового удару і перегріву в літню спеку.

Рак

Останні дослідження показали, що до складу манго входять речовини поліфеноли – антиоксиданти, що перешкоджають старінню. Вони допомагають уникнути раку молочної залози і товстого кишечнику. Каротин, що міститься в манго допомагає знизити ризик захворюваності на рак ротової порожнини і легенів.

Читати ще :  Физические разминки в процессе работы

Захворювання очей

Наявність вітаміну і флавоноїдів, таких як бета- і альфакаротин, а також бетакріптоксантин робить манго дуже корисним для зору. Ті, хто регулярно їдять цей фрукт, не знають, що таке куряча сліпота, синдром сухого ока, печіння і свербіж, розм’якшення рогівки.

Вагітність

Завдяки наявності заліза, тропічний плід манго особливо рекомендується вагітним жінкам. Вітамін С, що міститься в його плодах, покращує засвоєння заліза організмом. Як недостиглі, так і зрілі плоди манго повинні стати основною частиною будь-якої дієти.

Манго і краса

Вітамін А, що міститься в манго, робить шкіру м’якою і сяючою. Змазування запаленої шкіри шматочком манго допомагає прочистити пори.

Манго – це низькокалорійний фрукт, корисний для тих, хто хоче схуднути. На манго можна влаштовувати також розвантажувальні дні: смачно і корисно.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *