М'ясні страви для діабетиків

М’ясні страви для діабетиків

Захворювання цукровий діабет передбачає деякі обмеження в харчуванні , але не треба забувати , що ви як і раніше повинні отримувати збалансоване харчування. Тому не можна обмежувати себе в кількості білка , що надходить в організм з щоденним раціоном . М’ясо не містить вуглеводів і не має глікемічний індекс , тому що не підвищує рівень глюкози в крові. Але в м’ясних продуктах багато насичених жирів і калорій , а при цукровому діабеті люди піддаються ризику розвитку серцевих , ниркових і шлунково -кишкових захворювань , тому важливо дотримуватися здорової дієти .

М'ясні страви для діабетиків

Пісна яловичина цілком підійде до раціону діабетика , тільки в певній кількості і при правильному приготуванні. Якщо ви вже знаєте рецепти страв з м’яса , треба просто поміняти деякі звички його приготування.

Готуйте пісну яловичину на грилі , на пару , тушкуйте з овочами в горщиках і обов’язково видаліть жир перед приготуванням .

Вибирайте пісні шматки яловичини , які містять менше жиру і дотримуйтесь рекомендацій дієтологів. Для збалансованого харчування діабетика достатньо від 60 до 150 грамів м’яса. У щоденному раціоні можуть бути й інші постачальники білка , які повинні займати не менше чверті вашої тарілки .

Кілька разів на тиждень можна урізноманітнити своє харчування сушеними бобами , сочевицею , горохом , продуктами із сої (соєве м’ясо). А також вживайте в їжу курку , індичку або рибні продукти (тріска , камбала , тунець , лосось , краби , креветки) .

Читати ще :  Котлети по Дюкану

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *