Мюслі для схуднення

Мюслі для схуднення: як готувати

Одним з ефективних способів схуднення є вживання в їжу особливого продукту під назвою мюслі. Незважаючи на те, що слово «мюслі» вже давно на слуху у наших співвітчизників, все ж напевно знайдеться людина, яка чує його вперше або ж не знає значення цього слова.

Мюслі для схуднення

Мюслі – це, перш за все, дуже смачне, поживне, корисне і низькокалорійне блюдо. По суті, блюдо являє собою суміш подрібнених злаків з додаванням горіхів, меду, фруктів, ягід та інших цінних складових. У будь-яких приготованих самостійно або куплених в магазині мюслі завжди присутня маса вітамінів, мінералів та інших корисних мікроелементів.

Сьогодні ми розглянемо рецепти, як приготувати мюслі для схуднення. Але спочатку ще трохи поговоримо про цінні властивості цього продукту.

Чим корисні мюслі для схуднення і що саме вони дають організму людини:

1. Клітковина. Ця речовина незамінна для нормальної роботи кишечнику, сприяє виведенню токсинів, а також регулює цукор і холестерин в крові.

2. Складні вуглеводи. Організм людини засвоює їх не настільки швидко, тому почуття ситості буде присутнє дуже довго, а одночасно з цим ви відчуєте і прилив бадьорості.

3. Вітаміни та мінерали. Залежно від інгредієнтів для приготування мюслі, ви можете значно розширити список корисних речовин.

4. Харчові волокна. Виводять важкі шкідливі речовини з організму, забезпечують відчуття ситості протягом усього дня.

 

МЮСЛИ НА СНІДАНОК ПРИ СХУДНЕННІ. ГОТУЄМО САМІ

 

Кращим варіантом буде самостійне приготування цієї страви, ніж покупка напівфабрикату. Мінус готового магазинного продукту в тому, що в ньому може міститися цукор, шоколад і деякі інші небажані складові. Найголовніший компонент, який повинен бути присутнім в мюслі – злак, що містить вуглеводи. Відомо, що вуглеводи становлять небезпеку тільки у вигляді рафінованого цукру. Якщо вживати злакові зерна, вуглеводи будуть всмоктуватися в організм набагато повільніше, що є плюсом для зниження зайвої ваги.

Читати ще :  Вага стала. Що робити?

Важливо також і вміти готувати мюслі. Овес має бути цільним, а не у вигляді пластівців! Адже саме оболонка зерен (клітковина) буде створювати відчуття ситості після з’їдених мюслі. Крім злаків, додавайте в блюдо фрукти, ягоди, горіхи.

 

Простий рецепт, як приготувати мюслі для схуднення в домашніх умовах: Цілісні злаки змішайте з сушеними ягодами (крім родзинок), рубаними горішками і з сушеним бананом, влийте трохи лимонного соку.

 

Рецепт запечених мюслі для схуднення

Інгредієнти: овес – 1 стакан, фундук – 1 столова ложка, горіхи кешью – 1 столова ложка, родзинки – 2 столові ложки, масло рослинне рафіноване – 2 столові ложки, коричневий цукор – 1 столова ложка.

Як зробити:

1. Насипте на деко овес і додайте до нього цукровий пісок.

2. Потім зверху злаків викладіть горіхи і залийте соняшниковою олією.

3. Ретельно перемішайте і запікайте при температурі 160-180 градусів 10-15 хвилин. Якщо вам подобаються мюслі більш темного кольору, тоді випікайте близько 20 хвилин.

4. Запечені мюслі готові!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *