збагачені продукти

Наскільки поживні збагачені продукти?

Безліч наших повсякденних продуктів на перший погляд надкорисні для здоров’я – адже вони збагачені такими важливими корисними для здоров’я речовинами.

збагачені продукти

Пластівці, апельсиновий сік, молоко, навіть хліб містять добавки всіляких вітамінів, кальцію, йоду, інших мінеральних елементів… Але чи справді все це нам так потрібно? Відповідь залежить від конкретної ситуації. Безумовно, ці добавки можуть компенсувати потенційний дефіцит поживних речовин. Так, наприклад, сіль йодують для профілактики зобу. А вагітним жінкам явно не зашкодить хліб, збагачений фолієвою кислотою, яка захищає плід від вроджених дефектів. Однак фахівці з харчування вважають, що в принципі здоровій людині цілком достатньо просто повноцінного, збалансованого раціону. Ось що потрібно знати кожному.

Збагачені продукти повинні бути поживними самі по собі: насамперед приймайте в розрахунок їх натуральні інгредієнти, а добавки розцінюйте лише як зайвий плюс. Скажімо, нежирне молоко і так багате кальцієм (хоча вітаміни D покращують його засвоєння), 100%-ний апельсиновий сік – вітаміном С (звичайно, домішка кальцію не завадить), а цільнозернові пластівці – клітковиною (незалежно від додаткових вітамінів і мінеральних речовин).

Так що ці добавки – річ хороша, але при складанні меню не головна. Якщо ви щодня приймаєте полівітаміни (а більшості це просто необхідно), збагачена їжа вам не потрібна. У продуктах вас повинні цікавити, перш за все, клітковина, «хороші» жири і маса фітопротекторів (у тому числі ще відомих науці), якими сповнені свіжі овочі та фрукти.

Не забивайте голову підвищуючими настрій, стимулюючими інтелект і зміцнюючими імунітет трав’яними екстрактами.

 

Читати ще :  Очищення печінки оливковою олією і лимонним соком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *