Оформлення страв

Оформлення страв

Кожна мама зустрічала запеклий опір від своїх діточок , якщо намагалася підсунути на обід малесенький шматочок брокколі , моркву чи стебла чогось зеленого.

Оформлення страв

Донька мене якось запитала : «А на що схожі гриби ? » (Так , таке теж буває в 14 років). Важкувато пояснити , якщо крім огірків і помідорів вона нічого не їсть. Довелося сказати , що вони схожі на огірки , тільки м’які .

Зазвичай , кажуть , що батьки прищеплюють дітям звички правильного харчування. Але це не завжди допомагає. Ти можеш тиждень їсти тільки овочі в різних варіантах , але дитина вирішила , що це йому не подобається і крапка. З іншого боку є й такі , які їдять всі види овочів і ніяких проблем ( де ці діти ?) Існують способи « обману» , коли найпростіші продукти та овочі викладаються у вигляді сюжетів , подібне оформлення страв зацікавить будь-якої дитини . Але все-таки в чому причина того , що діти не люблять овочі ?

Останні дослідження пояснили , чому це відбувається. Виявляється, є ген , який відповідає за гіркий смак. Одні більш чутливі до гіркоти , інші ні.

У дослідженні брали участь 143 дитини і їх мами і в підсумку 80% не в захваті від брокколі і цвітної капусти. З часом у дітей це проходить , але як на сьогоднішній день з цим боротися?

Треба просто приховати гіркий смак овочів.

наприклад:

глазурована морква

склад:

4 середні моркви

2 столові ложки вершкового масла

2 столові ложки цукру

Свіжа м’ята ( за бажанням )

Приготування:

1 . Морква вимити і почистити.

2 . Зварити моркву і злити воду.

3 . Розтопити вершкове масло і додати цукор.

4 . Моркву порізати і додати до масла та цукру.

5 . Варити поки морква не стане глазурованої .

6 . Додати чайну ложку нарізаного листя м’яти.

Читати ще :  Шеф-кухар QOOQ

Сирний соус до овочів

склад:

3 столові ложки вершкового масла

3 столові ложки борошна

½ чайної ложки солі

1 / 8 чайної ложки чорного або білого перцю

1 ½ склянки молока

1 стакан тертого сиру чеддер

Приготування:

1 . Розтопити вершкове масло , додати борошно і приправи.

2 . Поступово додати молоко , помішуючи.

3 . Варити на повільному вогні , постійно помішуючи.

4 . Додати сир. Перемішати до отримання однорідної маси.

5 . Подавати з овочами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *