Печеня в мультиварці

Це ситне блюдо можна приготувати з різних видів м’яса і навіть з грибів. Печеня в мультиварки виходить ситним і смачним, а приготування страви не вимагає великих зусиль.

3fe904a14b64f749f5613d4666a57e63
З грибами

Простий рецепт – печеня в мультиварці з грибами, дозволить вам приготувати ситний вечерю для всієї родини. Візьміть по 500 г свинини і печериць, 1-1.5 кг картоплі. Також будуть потрібні цибулю і моркву (2 шт. І 1 шт. Відповідно), приправи, масло і вода.

Помиті м’ясо поріжте брусочками, печериці – пластинками, цибулю – кубиками. Масло нагрійте (Випічка), покладіть м’ясо, смажте близько чверті години. Покладіть пластинки грибів (готуйте ще 8-10 хвилин). Додайте цибулю і моркву (смажте до прозорості лука). Картопля почистіть, поріжте кубиками, додайте в загальну масу (на кожному етапі приготування не забувайте помішувати печеня). Блюдо приправте, посоліть, перемішайте, налийте воду (не доходячи до верхнього рівня продуктів на 2 см). Готуйте 50 хвилин (Випічка).
З реберцями

Як зробити печеня в мультиварки? Візьміть за основу апетитні свинячі реберця. Підготуйте компоненти страви: ребра (1 кг), 6 картоплин, по 1 шт. цибулі, моркви та болгарського перцю, а також 2 томата. Не забудьте про приправи, сіль, масло.

Реберця помийте, обсушити, розрізати порційно (по кількості кісточок). Нагрійте масло (2 ст.л., режим Випічка). Смажте реберця 20 хвилин (приправте їх). Овочі почистіть, помийте, поріжте (не дуже дрібно). Покладіть до м’яса (все, крім картоплі). На сковороді обсмажте кубики картоплі, додайте його до реберцям і овочам. Посоліть масу, додайте приправи, влийте трохи води. Готуйте протягом години (Гасіння, Випічка).
З гусячим м’ясом

Як приготувати печеню в мультиварки? Якщо плануєте використовувати м’ясо гусака, то вам стане в нагоді наведений нижче рецепт. Вам будуть потрібні овочі (по 2 шт. Цибулі та моркви), тушка гусака (3-4 кг). Також потрібні приправи, сіль. Помиту тушку гусака порубати на порційні частини, посипте приправами, посоліть. Цибулю і моркву почистіть, подрібніть, викладіть в чашу, злегка присолите і приправте. Зверху покладіть самі жирні шматочки птиці, наступним шаром – все інше м’ясо. Підлийте трохи води (м’ясо повинно виступати над її рівнем на 3 см). Готуйте 1 годину (Гасіння).
З бараниною

Читати ще :  Їжа без холестерину

Баранина – м’ясо корисне, але досить специфічне на смак. Для приготування страви візьміть 1.5 кг м’яса ягняти, розмарин, часник (кілька зубчиків), сіль, 2 ст.л. масла. Також будуть потрібні овочі (2 цибулі, 4 моркви, 6 картоплин). М’ясо на 1 годину Замаринуйте (використовуйте цибульну кашку, приправи, кефір).

Нагрійте масло (Випічка), покладіть кільця цибулі, смажте до золотистого кольору, додайте м’ясо, обсмажуйте 20 хвилин. Додайте порізані овочі (морква, картопля). Покладіть цілі зубчики часнику. Додайте воду (до верхнього рівня продуктів), посоліть, приправте, додайте розмарин. Готуйте протягом години (Гасіння).
З фаршем

Печеня в мультиварки можна приготувати навіть з фаршу. Візьміть цибулину, 7 шт. картоплі, 200 г печериць. Фаршу потрібно трохи (250 г). Жири: вершкове масло і сметана (по 2 ст.л.). Приправи вибирайте за смаком.

Підігрійте масло (Жарка), покладіть подрібнену цибулю (5 хвилин), гриби (10 хвилин). Додайте фарш (готуйте 10 хвилин). Тим часом почистіть і поріжте картоплю. Коли фарш підсмажиться, покладіть картоплю в чашу, приправте. Готуйте в режимі Випічка близько 20-ти хвилин. Сметану розбавте водою. Додайте рідину в чашу (Не Обшпарте паром). Готуйте 45 хвилин (Гасіння).
З м’ясом качки

Візьміть грудку качки (потрібно близько 500 г м’яса), 5 картоплин, цибулину, моркву і болгарський перець, а також 2 ст.л. томатної пасти. Овочі почистіть, поріжте. Масло (1 ст.л.) підігрійте (Жарка). Покладіть цибулю (смажте 5-7 хвилин). Потім додайте шматочки м’яса качки, обсмажте (20 хвилин). Покладіть порізану соломкою моркву, кубики перцю, скибочки картоплі. Посоліть, приправте. Готуйте 20 хвилин. Розведіть водою томатну пасту, додайте дрібку цукру, трохи солі. Влийте соус в чашу. Готуйте 40 хвилин (Гасіння).
З м’ясом індички

Щоб приготувати смачну печеню, візьміть 600 г філе індички і овочі (2 шт. Цибулі, 3 шт. Моркви і 6 шт. Картоплі). Також будуть потрібні приправи (чебрець та ін.), Сіль, головка часнику, 2 ст.л. рослинного масла. Додатковий інгредієнт – 250 г сметани. М’ясо поріжте, обсмажте в режимі Жарка на підігрітому маслі 20 хвилин. Додайте півкільця цибулі, соломку моркви, скибочки картоплі, дрібно нарізаний часник. Посоліть, приправте, влийте трохи води, готуйте 1.5 години (Випічка). За 15 хвилин до завершення процесу додайте сметану. Після звукового сигналу залиште страву ще на 30 хвилин під кришкою.

Читати ще :  Сирна запіканка по Дюкану

Печеня в мультиварки виходить дивно ніжним і поживним. Великим плюсом є те, що в якості основного інгредієнта можна використовувати будь-який вид м’яса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *