Перлова каша в мультиварці

Перлова крупа – надзвичайно корисний продукт, правда, люблять і вміють правильно його готувати далеко не все. Перлова каша в мультиварці готується надзвичайно просто і має насичений смак – можливо, вона все ж увійде до списку ваших улюблених страв.

120_334_2015-03-27

На воді

Таке приготування перлової каші в мультиварці вважається найпростішим варіантом і відноситься до розряду базових рецептів. Крупу підготуйте – переберіть (якщо це необхідно), промийте. Перловка – одна з тих круп, які потребують попереднього замочування (залийте її холодною водою на кілька годин, можете залишити на ніч, якщо плануєте готувати кашу вранці). Відробила своє воду злийте. Крупу перекладіть в ємність мультиварки, влийте свіжу порцію води (пропорція 1: 2, 1: 2.5 або 1: 3, залежно від бажаної консистенції каші). Посоліть кашу, додайте вершкове масло (40-50 г / 1 ст. Крупи). Найсмачніше страва виходить, якщо варити крупу в режимі Молочна каша, але можете готувати і в інших режимах (Каша, Плов).

 

На молоці

Молочна каша з перловки в мультиварки вариться максимально просто. Щоб вона при кипінні не піднялася вище країв чаші, досить змастити їх маслом. На 1 ст. сухий перлової крупи витрачається по 2 ст. молока і води. Норма цукру, масла і солі визначається індивідуально.

Зернятка підготуйте (помийте, вимочіть у воді), перекладіть в ємність мультиварки, залийте рідиною, додайте цукор, сіль. Увімкніть відповідний режим, готуйте 1 годину. Оскільки перловка вимагає більше часу на варіння, ніж інші крупи, включіть ще й режим Гасіння (1 година). У цьому випадку каша вийде максимально ніжною на смак. Готову страву заправте маслом.

 

З м’ясом та цибулею

Цей рецепт перлової каші в мультиварці сподобається «м’ясоїдам». Візьміть 300 г яловичини або свинини, цибуля, морква. Також вам буде потрібно 2 ст. перлової крупи і подвійна норма рідини. Для обсмажування м’яса і овочів використовуйте 50 мл олії. Для додання смаку потрібні приправи, сіль, гілочки петрушки.

Читати ще :  Антиоксиданти

М’ясо помийте, обсушити, поріжте невеликими шматочками, підсмажте на пісному маслі в режимі Випічка або Жарка. Коли шматочки підрум’яняться, додайте подрібнену цибулю, терту моркву. Готуйте ще 10 хвилин. Підготовлену крупу покладіть до м’яса і овочів, приправте, посоліть, додайте рубану петрушку. Перемішайте, додайте воду. Варіть в режимі Плов.

 

З грибами

Візьміть 400 г печериць, цибулину, перець, сіль, 3 ст.л. пісного масла. Норма крупи і води – 1 ст. / 2 ст. Крупу підготуйте. У режимі Жарка прогрійте масло, покладіть цибулю, готуйте 6-7 хвилин. Гриби помийте, поріжте, додайте до цибулі, готуйте далі. Через 15 хвилин додайте крупу, долийте рідину, посоліть. Готуйте 40 хвилин (Гасіння, Плов, Розсипчаста каша або Гречка – режим на вибір). Замість води можна використовувати бульйон (овочевий, м’ясний). Можете збагатити рецепт вершками – це додасть калорій, але зате поліпшить смак страви.

 

З тушонкою

Цей рецепт дуже простий. Все, що вам потрібно – 1 банка тушонки, 1 ст. крупи і 2-2.5 ст. води. Крупу промийте, замочіть. У чашу викладіть тушонку, додайте крупу, влийте рідину, посоліть, приправте за смаком. Закрийте кришку. Час приготування – 40 хвилин (Плов).

 

З куркою

Для приготування цього ситного страви потрібно куряче філе (500-600 г). Помийте його, підсмажте на пісному маслі в режимі Випічка, приправте. Очистіть цибулю, подрібніть, додайте до м’яса. Очищену моркву натріть, надішліть туди ж. Коли овочі підсмажаться, покладіть в чашу підготовлену крупу. Влийте воду (вона повинна бути гарячою), посоліть, додайте ще спецій за смаком. Готуйте 1 годину (Каша, Плов). Бажано дати страві настоятися при рівномірному підігріві (потрібно близько 20-ти хвилин).

 

З сухофруктами

Цю кашу ви будете готувати з крупи і розбавленого водою молока. Норма перловки – 1 ст., Норма рідини – 4 ст. Також будуть потрібні сухофрукти: родзинки, курага і чорнослив, мигдаль (у загальній масі – 200 г або трохи більше). Для ароматизації використовуйте корицю і мускатний горіх.

Читати ще :  Вчені з'ясували, що незбиране молоко дуже корисне для серця

Сухофрукти распарьте. Великі плоди поріжте. У ємність мультиварки перекладіть заздалегідь вимочену крупу, додайте всі компоненти страви, залийте гарячою рідиною (посоліть, підсолодите). Варіть у відповідному режимі (Молочна каша). Готову страву присмачите маслом.

 

З гарбузом

Ця страва має у своєму складі овочі – моркву і цибулю (по 1 шт.), А також гарбуз (400 г). Норма крупи і води стандартна – 1 ст. / 2 ст. Для смаження потрібно пісне або топлене масло (4 ст.л.). Для ароматизації використовуйте зіру, перець.

Перловку підготуйте (замочіть). У чаші підсмажте цибулю, терту або нарізану кубиками моркву. Через 5-7 хвилин додайте порізану кубиками гарбуз. Смажте, закривши кришкою, ще такий же час. Покладіть крупу, залиште прогріватися ще на 5 хвилин. Додайте рідину (воду або бульйон). Посоліть, приправте. Готуйте 1 годину в режимі Плов.

Перлова каша в мультиварці вигідно відрізняється за смаком від страви, приготованого на плиті. Не забувайте, що перловка потребує попереднього замочування – якщо ви упустили цей етап, то норму рідини потрібно збільшити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *