Плов з баранини в мультиварці

Баранина – класичний інгредієнт плову. Цей вид м’яса має характерний смак, ідеально поєднується з рисом і овочами. Ви можете приготувати плов з баранини в мультиварки – завдяки корисному побутового приладу страва виходить по-справжньому смачним.

kalievaya-dieta
Плов з бараниною і овочами

Наведений нижче рецепт плову з баранини в мультиварки можна вважати класичним. Вам будуть потрібні морква, помідор, цибуля – по 1 шт., 500 г м’якоті баранини і рис (1 ст.). Також візьміть по ложці рослинного масла і баранячого жиру. Набір спецій підберіть за смаком (можна обмежитися меленим перцем, а можна розширити асортимент зирой, барбарисом, кумином, шафраном).

М’ясо Очистіть від плівок і жив, помийте, поріжте і обсушіть від зайвої вологи. Крупу помийте. Овочі Очистіть, поріжте. Зі стиглого томату зніміть шкірку (зробіть хрестоподібний надріз, ошпарьте овоч окропом і занурте в холодну воду). Помідор поріжте кубиками. Головку часнику частково звільніть від верхньої лушпиння. Прогрійте масло і жир (Жарка), обсмажте коренеплоди, потім покладіть м’ясо, приправте, готуйте 20 хвилин. Покладіть помідор, тушкуйте ще деякий час, помішуючи. Додайте рис, залийте солоною водою (потрібно 2 ст. Рідини). Покладіть лавровий лист, застроміть в крупу головку часнику. Готуйте 45 хвилин (Плов або Гасіння). Залиште Підігрів на 10-15 хвилин.
Плов з баранини і гарбуза

Цей варіант приготування радує тим, що нічого не доведеться обсмажувати. 600 г баранини помийте, поріжте, занурте на 1 годину в маринад, що складається з оливкового масла, соку половини лимона, гілочки м’яти, суміші перців, часнику. Через 1 годину налийте в чашу пісне масло (1-2 ст.л.), покладіть 1 ст. промитого рису. Додайте порізані овочі (цибуля, 100 г гарбуза, морква). Додайте підготовлене м’ясо, спеції, залийте солоною водою (її рівень повинен на палець бути вище рівня крупи). Готуйте 1 годину в режимі Плов. Вкрай бажано дати рису настоятися – залиште при підігріві на 10-20 хвилин.
Плов з бараниною, чорносливом і родзинками

Читати ще :  Лосось: калорійність і корисні властивості

Для приготування цього пікантного страви візьміть 2 цибулі і 2 моркви. Підготуйте сухофрукти (по 200 г чорносливу і родзинок). Також візьміть баранину (800 г) і 2 ст. рису. З розрахунку на таку кількість потрібно 1.25 л води, 5 ст.л. рослинного масла (або 3 ст.л. рослинного і 2 ст.л. розтопленого вершкового масла).

Промиту і порізану баранину Замаринуйте на годину (можете скористатися попереднім рецептом, а можете пропустити цей етап). У чашу налийте 3 ст.л. масла, підігрійте його, покладіть м’ясо і обсмажте до рум’яного кольору (Випічка). Додайте подрібнені овочі, приправте. Обсмажте м’ясо з овочами, потім долийте трохи води (не більше 1 ст.) І тушкуйте 20 хвилин (Гасіння). Потім додайте промиті сухофрукти (Не Обшпарте парою), покладіть промиті зерна рису. Додайте ще 1 л води. Готуйте 40 хвилин (Плов). Потім зробіть по центру поглиблення, влийте 2 ст.л. вершкового або рослинного масла, залиште при підігріві на 15 хвилин.
Плов з бараниною і курагою

Для приготування плову потрібно 400 г баранини, 40 г баранячого сала і 50 мл олії. Також візьміть овочі (по 2 шт. Цибулі та моркви), курагу (1 ст.), Рис (1 ст.). Не забудьте про приправи і сіль.

М’ясо помийте, обсушити, поріжте. Обсмажте його на рослинному маслі (Випічка), додайте терту моркву, готуйте ще 5 хвилин. Покладіть промитий рис і порізану шматочками курагу. На сковороді розтопіть баранячий жир, підсмажте порізану цибулю. Додайте до рису. Влийте 500 мл підсоленої води, приправте. Готуйте 40 хвилин (виберіть режим Плов). Щоб блюдо повністю приготувалося, додайте 15 хвилин підігріву.

Баранина – м’ясо дуже ніжне, але воно має специфічний присмак, який багатьом не подобається. Щоб позбутися його, попередньо маринують м’ясо з додаванням ароматних трав (наприклад, розмарину). Завдяки цій простій міру плов з баранини в мультиварки вийде дуже смачним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *