Поради для діабетиків

Поради для діабетиків

Я довго і наполегливо намагалася розшукати рецепти для діабетиків , але як виявилося в усьому інтернет просторі майже нічого немає. Ця тема настільки погано освітлена , ніби люди, які страждають від таких хвороб мають рятувати себе самі. Тут не йдеться про рекомендації лікарів , а прості поради , що є людині хворому на діабет щодня.

Поради для діабетиків

Наприклад , звичайний сніданок або обід , для людей цієї категорії існує безліч обмежень і це не тільки солодке.

Так як діабет збільшує небезпеку серцевих захворювань , то важливо дотримуватися дієти з низьким вмістом жирів. При цьому знижуючи кількість калорій , одержуваних з жирами , знизиться і вагу.

Головне джерело «поганих» жирів – сир , яловичина , молоко і печені вироби .

Трансжири , що знаходяться в маргарині , топленому салі та ряді рослинних масел , збільшують небезпеку серцевих захворювань.

Рекомендації з приготування їжі з низьким вмістом жирів.

Вибирайте пісне м’ясо: птицю , рибу і пісне червоне м’ясо. Чи не смажте ці продукти – запікайте , готуйте на грилі , варіть .
Вибирайте нежирні молочні продукти: нежирний сир , зняте молоко та продукти , приготовані на знятому молоці , нежирний йогурт , нежирний морожений йогурт.
Використовуйте спреї для смаження рослинного походження з низьким вмістом жиру.
Використовуйте рідкі рослинні олії, які містять моно- і поліненасичені жири , які допомагають знизити «поганий» холестерин.
Вибирайте соуси і підливи з низьким вмістом жиру.
Всі фрукти та овочі – хороший джерело нежирних продуктів.

Невелике частування для діабетиків. Можна поміняти інгредієнти і буде різноманітне блюдо , яке підійде для сніданку або вечері.
Міні запіканки з шинкою і сиром

склад:

кулінарний спрей

½ склянки дрібно нарізаної цибулі

2 / 3 склянки дрібно нарізаного нежирного окосту

1 / 3 склянки тертого нежирного гострого сиру чеддер

Читати ще :  Дієта при артрозі колінного суглоба

2 столові ложки нарізаного свіжого зеленого лука

1 / 8 чайної ложки сухого чебрецю

1 / 8 чайної ложки чорного перцю

4 великих яйця

Приготування:

  •     Розігріти духовку до 180 градусів.
  •     Посмажити цибулю на сковороді з антипригарним покриттям , використовуючи кулінарний спрей.
  •     Додати шинку , смажити ще 3 хвилини.
  •     Зняти з вогню , охолодити 5 хвилин.
  •     З’єднати інші інгредієнти у великій мисці , збити яйця віночком.
  •     Викласти силіконову форму (вона не вимагає мастила маслом) , суміш цибулі та шинки , і залити яєчно- сирною масою .
  •     Випікати протягом 20 хвилин.

Харчова цінність:

Калорії: 39

Жири: 1.3 г

Білки: 4.4 г

Вуглеводи: 2.3 г

Клітковина : 0.4 г

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *