Поради російських дієтологів

Поради по здоровому харчуванню від російських дієтологів

Вивчаючи пов’язану з нездоровим харчуванням і зайвою вагою структуру захворюваності, дієтологи розробили ряд порад, пам’ятати про які не зайве всім. Тим більше, що надмірна вага може бути причиною задишки, стомлюваності, хвороб серця і судин, артеріальної гіпертонії, ішемічної хвороби серця, інсультів, підвищеного рівня холестерину, цукрового діабету 2 типу, безпліддя. У більшості розвинених країн вартість медичної страховки збільшується разом із зайвими кілограмами. Разом з тим, всім нам необхідне повноцінне харчування. Вибираючи дієту, слід прагнути:Поради російських дієтологів

 

Дотримуватися режиму харчування.

 

Щодня включати в раціон овочі, фрукти, у тому числі в свіжому вигляді, рекомендація ВООЗ – не менше 400 грам на день, не враховуючи картоплю). Не нехтувати рослинними оліями, пам’ятати, що добавка лляної олії забезпечує організм жирними кислотами групи ліноленової кислоти, мало представленими в інших рослинних оліях, але важливих для захисту від хвороб.

  • Віддавати перевагу нежирним молочним продуктам, нежирному м’ясу.
  • Вживати регулярно молочно-кислі продукти, квашені овочі.
  • Включати в раціон рибу і морепродукти. Рекомендується вживати хліб з борошна грубого помелу, цільнозерновий хліб.
  • Систематично застосовувати полівітамінні препарати.
  • По можливості готувати їжу на пару.

Пам’ятати про те, що їжа і біологічно активні добавки взаємодіють з ліками. Отримувати у лікаря, який призначив ліки, зведення про можливу взаємодію ліків з їжею і БАД.

 

Необхідно уникати:

  • Надлишкового, зайвого калорійного харчування, що приводить до зайвої ваги.
  • Одноманітного харчування.
  • Непомірного споживання цукру і солодощів.
  • Надмірного вживання тваринного жиру, в тому числі в прихованому вигляді – в ковбасних виробах.
  • Захоплення соліннями, копченостями і смаженою їжею.
  • Обмеження солі до 6 грамів на день (чайна ложка без верху).
  • Не варто готувати їжу про запас і кілька разів, потім, розігрівати її. При цьому втрачаються всі корисні речовини, їх місце займають шкідливі продукти руйнування їжі.
  • Вживання алкоголю у великих дозах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *