Правильне харчування взимку

Правильне харчування взимку

Взимку дотримуватися дієти дуже важко. Проте відмовлятися від неї теж не варто. Необхідно просто правильно збалансувати харчування. Наші внутрішні годинник взимку переживають великі навантаження. На роботу організму впливають зменшення тривалості світлового дня, а також пониження температури. Слабшає імунітет, гормональні функції і обмін речовин зазнають деяких змін. Тому необхідно правильно харчуватися. Взимку люди менше рухаються, що призводить до зменшення енерговитрат організмом. У цей період виробляється менше мелатоніну. Тому люди частіше відчувають себе пригніченими і пригнобленими. Саме тому ми починаємо зловживати смачними продуктами. Найчастіше це продукти, вміст вуглеводів у яких і стає причиною набору зайвої ваги.

Правильне харчування взимку

 

ЯК ПРАВИЛЬНО ХАРЧУВАТИСЯ ВЗИМКУ?

 

  • Перше правило: споживайте гарячу їжу. Це стосується перших страв, гарнірів, а також напоїв.
  • Друге правило: обережніше з солодощами. Йдеться про здоби, тістечка і солодкі напоя.
  • Третє правило: їжте більше супів.

Робіть наголос в раціоні на бульйони, бобові та овочеві супи. Висококалорійні супи-пюре краще залишити на інший час. Четверте правило: не забувайте про овочі. Відварені або приготовані на пару овочі повинні обов’язково бути присутнім у Вашому раціоні.

П’яте правило: обмежте кількість кофеїну. Багато хто з нас супроводжують чашку кави тістечком. Набагато корисніше пити чай з трав. Він не тільки заспокоїть, зігріє, а й притупить відчуття голоду. Шосте правило: спіть більше. Досить лягати раніше всього на годину. Сон має зігріваючий ефект, який людина шукає, споживаючи солодощі. Сьоме правило: навантаження. Фізична активність навіть взимку повинна бути постійною. Досить 30 хв. вправ, щоб зберегти рівень Вашого обміну речовин, зберегти форму, та й просто підняти настрій.

 

Зразкове зимове меню для стрункої фігури:

 

Сніданок: гарячі злаки, зварені в молоці (2 ст л на 1 склянку молока). Альтернативою каші можуть бути два бутерброда з тосту і сиру.

Читати ще :  А ви їсте вранці?

Другий сніданок: бутерброд або булка на основі цілісної муки, авокадо, скибочка бринзи (жирністю не більше 5%). Можете додати зимові спеції (перець, паприка), а також помідори, банани або цитрусові;

Обід: суп (бажано овочевий), м’ясне блюдо, гарнір з овочів з низьким вмістом крохмалю (кабачки, гарбуз);

Полудень: бутерброд з варенням і також будь-який сезонний фрукт;

Вечеря: відварні макарони, приправлені томатним або овочевим соусами, або соусом з перців. Можна додати шматочок бринзи;

Перед сном: овочевий суп.

Пам’ятайте, що від Вашого харчування залежить здоров’я і настрій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *