Правильне харчування

Безе по Дюкану

Прагнучи схуднути, ви все ж можете залишити в своєму раціоні улюблені ласощі. Саме такої лінії рекомендував дотримуватися відомий Дюка. Отже, безе по Дюканов – як його правильно готувати, чи можна обійтися без крохмалю?

mumie-dlya-pohudeniya-02-604x272
Для Атаки (в мікрохвильовці)

Безе по Дюканов на Атаці містить мінімум інгредієнтів. Вам потрібно 1 білок, щіпка лимонної кислоти і 4 мірні ложечки фітпарада або іншого замінника цукру на основі ерітрітол. Як показує практика, саме ерітрітол дає масі потрібну в’язкість – ні стевія, ні Мілфорд не забезпечують потрібного нам ефекту.

Білки потрібно відокремити від жовтків і охолодити. Важливо, щоб ні краплі жиру не потрапило в білок, інакше він не зіб’ється в піну. Спочатку збийте білки з лимонною кислотою, а потім поступово додайте порошок-підсолоджувач (якщо використовуєте таблетки, то ретельно їх потовчіть, можете навіть просіяти). Сушіть безе в 2 етапи – спочатку використовуйте мікрохвильову піч (мінімальна потужність, 20 хвилин), а потім – промені сонця (залиште безе на підвіконні приблизно на годину).
В мультиварці (з какао)

Цей рецепт безе по Дюканов можуть взяти на озброєння власниці мультиварки. Візьміть 2 білки, дрібку лимонної кислоти, 1 ст.л. фітпарада і 12 таблеток Мілфорда. Також вам знадобиться знежирене какао – 1 ч.л. (Можете виключити цей інгредієнт). Загущатися масу дозволять мелені висівки і кукурудзяний крохмаль (1 ч.л. / 0.5 ст.л.). Для додання пишності масі використовуйте розпушувач (0.5 ч.л.).

В даному випадку ви будете збивати безе на водяній бані. Вилийте білки в чисту ємність, додайте лимонну кислоту і Мілфорд (товчені таблетки). 1 хвилину збивайте білки при мінімальній швидкості міксера, потім збільште швидкість, додайте фітпарад, поставте ємність на водяну баню і збивайте 4 хвилини. Коли з’явиться стійка піна, зніміть з водяної бані і збивайте ще хвилину. Далі змішайте всі сухі інгредієнти і додайте до білків. Продовжуйте збивати масу. Потім перекладіть її в кондитерський мішок, видавіть порційні коржики на пергамент (застелите їм чашу). Печіть 30 хвилин (Випічка), залиште підігріватися мінімум на 10 хвилин.
З крохмалем (в духовці)

Візьміть 4 білка, 5 ст.л. стевії (використовуйте порошок), щіпку лимонної кислоти і 15 таблеток Мілфорда. Для ароматизації використовуйте невелику кількість ваніліну. Необхідну густоту масі додасть кукурудзяний крохмаль (1 ст.л.). Щоб маса була пишною візьміть розпушувач (1 ч.л.).

Білки збийте, додавши спочатку лимонну кислоту. Потім поступово додайте порошок замінника цукру і крохмаль. Печіть у духовці при малому нагріванні (140 градусів) 25 хвилин. До речі кажучи, з білкової маси ви можете приготувати кошики (сформуйте не опуклі безе, а своєрідні формочки для наповнення – придавите кондитерський мішок до листу і сформуйте основу). Фарширувати подібні кошики ви можете сиром, підсолодженим замінником цукру.

Приготувавши безе по Дюканов, ви переконаєтеся, що отримане ласощі нітрохи неї гірше звичних десертів. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *