Правильне харчування

Хліб по Дюкану

На час білкових дієт випічка здебільшого потрапляє під заборону. На щастя, існують дієтичні рецепти її приготування. Як спекти смачний хліб по Дюкану, які продукти можуть входити в рецептуру під час проходження різних етапів дієти?

54645567686
Дріжджовий хліб

Згідно з правилами, хліб по Дюканов на Атаці повинен здебільшого складатися з білкових компонентів, але допустимі також і висівки. Отже, щоб спекти смачний дієтичний хліб, візьміть вівсяні і пшеничні висівки (2 ст.л. та 1.5 ст.л. відповідно). Перемеліть їх в борошно за допомогою кавомолки. Білкові компоненти – ізолят протеїну (3 ст.л.), м’який сирок (20 г) і кефір (100 мл). Також будуть потрібні яйця (3 шт.), Приправи, сіль, замінник цукру. Пишність хлібу додадуть розпушувач (1.5 ч.л.) і сухі дріжджі (10 г).

Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника. Розчиніть у ньому дріжджі і таблетку замінника цукру. Через 10 хвилин додайте висівкового борошно, розпушувач, сіль, приправи, ізолят. При перемішуванні повинна вийти кришиться маса. Додайте збиті яйця і м’який сирок. Перекладіть тісто у форму, залиште на 40 хвилин. Випікайте при 180-ти градусах близько півгодини (перевіряйте готовність зубочисткою).
Хліб з висівок

Цей рецепт хліба по Дюканов вважається класичним. Для його приготування використовуйте суміш вівсяних і пшеничних висівок (2 ст.л. та 1 ст.л. відповідно). Також будуть потрібні молоко (3 ст.л.), сухі дріжджі (10 г) і яйце.

Яйце змішайте з дрібкою солі (можете додати замінник цукру). У теплому молоці розчиніть дріжджі, з’єднайте з яйцем. Залиште масу на 10 хвилин. Потім додайте висівкового суміш. Дайте хлібу підійти, переклавши тісто у форму (потрібно близько години). Печіть 45 хвилин (180 градусів).
Хліб без висівок

Чи можна спекти «дюкановскій» хліб без висівок? Існує і такий рецепт. Візьміть по 30 г сухого молока і кукурудзяного крохмалю, а також 50 г м’якого сиру. Ще потрібні сіль, розпушувач (5 г) і яйце.

З’єднайте м’який сир і яйце. Всі сухі компоненти змішайте, додайте в сирну масу. Добре перемішайте, залиште на 15 хвилин. Деко застеліть пекарської папером. Духовку нагрійте до 180-ти градусів. Хліб випікайте в формі коржів діаметром 15 см. Готуйте близько 20-ти хвилин. Такий хліб можна начиняти, розрізаючи уздовж на 2 частини.
Хліб в мікрохвильовці

Ви цілком можете спекти хліб в лічені хвилини. Візьміть 2 яйця, 4 ст.л. висівок (у вигляді борошна) і натуральний йогурт (2 ст.л.). Для додання хлібу пишності використовуйте соду (0.5 ч.л.) і оцет.

З’єднайте яйця, сіль, йогурт. Додайте висівки і гашене соду. Каструльку для мікрохвильової печі застелите пергаментом, викладіть тісто. Готуйте 7-10 хвилин (потужність – 800 Вт).
Хліб в мультиварки

Сьогодні у багатьох господинь на кухні є такий корисний прилад, як мультиварка. Під час дієти вона істотно спрощує життя. Наприклад, ви можете спекти з її допомогою хліб. Вам будуть потрібні вівсяні висівки (105 г: 30 г пшеничних і 75 г вівсяних), пара яєць і 20 г м’якого сиру або знежиреного кефіру.

Збийте яйця з сіллю, додайте сир (кефір), розпушувач (10 г), висівкового борошно. Візьміть силіконові формочки (4 шт.) І заповніть їх тестом (не доверху). Поставте формочки в чашу. Увімкніть Випічку на 20 хвилин.
Хліб у хлібопічці

Хлебопечка хороша тим, що сама легко справляється з замісом тесту. Вам будуть потрібні яйця (4 шт.), Молоко (100 мл) і м’який сир (120 г). Також потрібні висівки (200 г), замінник цукру (2 таблетки), сіль (3 г), сухі дріжджі (5 г).

Компоненти завантажте, дотримуючись інструкції хлібопічки (у деяких моделей спочатку закладаються рідкі компоненти, а у деяких – сухі). Заміс тіста потрібно контролювати – якщо машинка не захоплює компоненти, варто допомогти їй, використовуючи лопатку. Випічку здійснюйте в режимі Експрес циклу (швидкої випічки).
Хліб в духовці

Цей хліб ви можете вживати на всіх етапах дієти, але на час Атаки виключіть зерна. Вам потрібні вівсяні і пшеничні висівки (4 ст.л. та 2 ст.л. відповідно). Також будуть потрібні яйце, кефір (7 ст.л.) і сода (0.5 ч.л.). Смакові добавки – насіння льону і кунжуту (по 0.5 ч.л.), мелений перець, а також рубана зелень.

З’єднайте висівкового борошно, яйце, перець, сіль і зелень. Додайте кефір з розчиненою в ньому содою. Дайте тісту настоятися і перекладіть у форму, посипте зернами. Випікайте в духовці (процес займе 20 хвилин при 180-ти градусах).

Хліб по Дюкану виходить досить смачним і ситним. Якщо використовувати замінник цукру, то така випічка може замінити благополучно забуті на час дієти булочки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *