Користь квашеної капусти

Користь квашеної капусти

Якщо ви все ще сумніваєтеся , чи варто вам приготувати квашену капусту , то дізнайтеся про її корисні властивості . Адже насправді цей продукт , який ми звикли вважати чисто російською стравою , вже давно знають в Китаї. Квашена капуста з’явилася в Азії більше 2300 років тому , а сьогодні ті ж американці вживають 387000000 фунтів на рік цього корисного продукту .

Користь квашеної капусти

Згідно з дослідженнями , доведена користь квашеної капусти , яка має кілька властивостей незамінних при дотриманні правильного харчування :

молочна кислота

Квашена капуста містить молочну кислоту , яка утворюється в результаті бродіння . Її корисні властивості були описані в статті в журналі «Прикладна мікробіологія » у 2006 році. Продукти, що містять молочну кислоту , поліпшують здоров’я кишкового такту , зміцнюють імунну систему , знижують непереносимість до лактози . Молочнокислі властивості квашеної капусти можуть змінити PH шлунково -кишкового тракту , виробляють антимікробні сполуки і відновлюють здоровий баланс корисних бактерій в травній системі .

Скорочення ризику ракових захворювань

Квашена капуста , як інші хрестоцвіті ( брюссельська капуста , цвітна капуста , брокколі ) знижує ризик раку товстої кишки. А в результаті бродіння капусти виробляються ізотіоціанати , які запобігають ріст ракових клітин в грудях . Вживання в їжу квашеної капусти під час вагітності може запобігти розвитку раку у дітей. Така властивість пояснюється наявністю в ній глюкозинолатів , які допомагають організму позбавитися від канцерогенів , захищають ДНК від пошкоджень , запобігають перетворення здорових клітин в ракові .

клітковина

Звичайно , вміст клітковини у квашеній капусті додає їй ще кілька корисних властивостей. Клітковина допомагає зберегти здоров’я травної системи , нормалізує її і захищає від раку товстої кишки. А також клітковина в складі квашеної капусти допоможе в зниженні рівня холестерину і цукру в крові , надовго залишить відчуття ситості і допоможе схуднути.

вітамін С

Високий вміст вітаміну С у квашеній капусті — ще одна корисна властивість цього продукту. Майже третина рекомендованої дози цього вітаміну містить чашка квашеної капусти , що підтримує імунну систему і метаболізм. Крім цього вітамін С є антиоксидантом , який захищає ДНК і інші молекули в організмі від пошкоджень.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *