Майонез по Дюкану

Основною ідеєю дієти Дюка є суворе дотримання правил харчування по етапах. Відомо безліч рецептів, за якими можна готувати високобілкові страви. Як приготувати майонез за Дюканов? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів.

dieta_1
Майонез з м’яким сиром

Майонез по Дюканов без вазелінового масла — як правильно його приготувати? В основі цього ніжного по консистенції і трохи гострого соусу лежить м’який сир невисокої жирності. Такий майонез можна вживати з дозволеними на даному етапі овочами, а також з хлібом з вівсяних висівок. Сирок можна купити в магазині, а можна зробити вдома (з кислого молока) — потрібно всього 3 ст.л. цього продукту. Гостроту соусу додасть гірчиця (5-10 г). Як консервант використовуйте лимонний сік (1 ч.л.). Також вам будуть потрібні знежирений кефір (1 ст.л.) і зелень (дрібно нарізану, не більше 1 ст.л.).

Сир розітріть до однорідної маси, збийте з кефіром, гірчицею, лимонним соком, зеленню. Можете трохи посолити соус, а можете обійтися без солі.
Майонез з вареним жовтком

Майонез по Дюканов для атаки може мати у своєму складі жовтки яєць, але варто врахувати, що впродовж тижня можна з’їсти не більше 3-х шт. Щоб приготувати соус, з’єднайте йогурт (6 ст.л.) з жовтками, розтертими з гірчицею (2 шт. / 1 ​​ч.л.). Додайте 1 ч.л. оцту, таблетку цукрозамінника, дрібку солі.
Майонез з вазеліновим маслом

Цей рецепт майонезу по Дюканов вважається класикою. У наших співвітчизників він викликає деяке здивування — вазелін не прийнято відносити до розряду їстівних продуктів. Справедливості заради варто сказати, що отруїтися очищеним вазеліном, в невеликій кількості присутніх в соусі, вам не вдасться. Цей продукт не засвоюється нашим організмом (правда, протягом дня можна з’їсти не більше 3-х ст.л. такого майонезу). Плюсом вазелінового масла є його здатність впоратися з запором (а дана проблема часто виникає при дотриманні білкових дієт). Соус не можна нагрівати — вазелінове масло можна вживати тільки холодним.

Для приготування соусу візьміть варені жовтки (3 шт.). Якщо ви точно впевнені в безпеці курячих яєць, можете використовувати сирі жовтки. Замість курячих яєць дозволяється використовувати перепелині. Якщо ви використовуєте варені жовтки, потрібно додати в соус 50 мл знежиреного молока. Норма вазелінового масла — 100 мл. Також будуть потрібні гірчиця і оцет (0.5 ч.л. і 1 ч.л. відповідно). Для додання смаку використовуйте 0.5 ч.л. підсолоджувача Фітпарад і дрібку солі.

Варені жовтки розітріть, додайте молоко (при використанні сирих яєць пропустіть цей етап). Додайте сіль, протріть яєчну масу через сито. Додайте замінник цукру і поступово введіть до складу соусу вазелінове масло (по 1 ч.л.). За пару хвилин до готовності влийте оцет. Добре перемішайте.
Майонез з цедрою лимона і цибулею-шалот

Цей майонез має пікантний смак за рахунок присутності цедри. Візьміть знежирений м’який сир (200 г), протріть його через сито або збийте блендером, додайте жовток, трохи цедри і 1 ч.л. гірчиці. Посоліть, поперчіть, додайте 1 ст.л. рубаного лука-шалот.
Простий рецепт

Цей рецепт приготування майонезу по Дюканов є найпростішим і доступним. Його можна використовувати, починаючи з самого першого етапу. У складі соусу присутній мінімум продуктів. Вам потрібно знежирений йогурт (1 баночка), перець, гірчиця (1 ч.л.), сіль. Всі інгредієнти добре збийте.
Майонез з молоком

Для приготування цього соусу візьміть 1 варений жовток. Розітріть його до отримання однорідної маси з 1 ч.л. гірчиці, перцем, сіллю, соком лимона (1 ч.л.). Прогрійте соус на водяній бані, поступово додаючи тепле молоко (постійно перемішуйте соус, щоб не було грудок). Норма молока — 50 мл.

Майонез по Дюканов приготувати зовсім нескладно — соус має у своєму складі мінімум інгредієнтів. Смак дієтичних соусів, судячи з відгуків тих, що худнуть, нарікань не викликає.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *