Правильне харчування

Плов з куркою в мультиварці

У класичному рецепті плову використовується баранина і велика кількість жиру. Ми ж пропонуємо приготувати дієтичний варіант цієї страви: курячий плов в мультиварці виходить ароматним, смачним, корисним.

img-3366069529-130914-17470

З імбиром

Візьміть біле м’ясо (філе курки) – потрібно близько 500-600 г цього продукту. Норма рису – 2 ст. Також вам потрібні овочі – головка часнику, цибуля ріпчаста і моркву (по 2 шт.), Ложка тертого імбиру. Аромат додадуть улюблені спеції і сушений барбарис. Норма рідини – 6 ст., Оптимальна кількість жиру – 4 ст.л.

Підсмажте подрібнений ріпчаста цибуля на пісному маслі (Жарка), додайте шматочки філе, смажте 20 хвилин. Влийте половину норми води і тушкуйте чверть години (Гасіння). Потім додайте порізану моркву і добре промитий рис, долийте рідину (вона повинна бути гарячою). Посоліть, приправте, встановіть на 40 хвилин режим Плов. Незадовго до закінчення процесу занурте в рис часник, покладіть ягоди барбарису і подрібнений імбир. Щоб рис настоявся, залиште його прогріватися ще на 20 хвилин.

 

З солодким перцем

Цей рецепт плову з куркою в мультиварці особливо подобається шанувальникам солодкого перцю. Візьміть 500 г філе, а також овочі (морква, перець, цибулю – по 2 шт. Кожного інгредієнта). Ще вам будуть потрібні приправи, масло (близько 3 ст.л.), часник і сіль. Головний інгредієнт – рис (2 ст.)

Початок процесу – приготування засмажкою з цибулі, перцю, моркви (Жарка, Випічка). Через 10 хвилин додайте до овочів шматочки філе. Приправте і готуйте ще чверть години. Додайте зубки часнику (цілком). Через пару хвилин покладіть промиту крупу. Налийте в чашу підсолену гарячу воду (4 ст.). Варіть 40 хвилин (Плов).

 

З печерицями

Цей рецепт поєднує гриби і куряче м’ясо, що надає плову особливо пікантний смак. Співвідношення м’яса / грибів – 500 г / 300 г. Норма рису -2 ст., Оптимальна кількість рідини – 600 мл. Також вам будуть потрібні овочі: цибулю і моркву – по 2 шт. Для додання аромату використовуйте приправи і цілі зубчики часнику (5 шт.). Норма масла – 70 мл.

Підсмажте на підігрітому пісному маслі овочі, через 15 хвилин додайте м’ясо – смажте ще чверть години. Покладіть пластинки грибів. Увімкніть Гасіння на 30 хвилин (приправте масу). Додайте рис, занурте в нього цілі зубчики часнику, влийте солону воду. Готуйте 40 хвилин (Плов).

 

З яблуками

Пікантна кислинка робить це блюдо незабутнім. Візьміть 500 г рису, філе курки – 700 г, а також яблука, цибуля, морква (по 2 шт.). Норма рідини – 1 л, а масла – 3-4 ст.л. Не забудьте про приправи і сіль.

При приготуванні цієї страви ми не будемо обсмажувати продукти. Налийте масло, покладіть шматочки м’яса, зверху розподіліть подрібнені овочі. Рис промийте, викладіть поверх овочевого шару. Яблука Очистіть, видаліть серцевину, поріжте. В крупу вдавите цілі зубчики часнику. Поверх крупи розподіліть часточки яблук, залийте все гарячою солоною водою. Приправте. Варіть блюдо 40 хвилин (Плов).

 

З родзинками, курагою, чорносливом

Оригінальна страву можна приготувати, додавши до рису і м’яса сухофрукти. М’яса вам буде потрібно 500 г, води – літр. Оптимальна кількість жиру – 100 г, рису – 500 г. Також будуть потрібні овочі (морква, цибуля – по 1 шт.). Набір сухофруктів включає курагу, родзинки, чорнослив – 100 г.

Ви можете приготувати дане блюдо двома способами. Найпростіший варіант: налийте в чашу масло, викладіть подрібнені овочі, приправлене м’ясо, рис, розпарені сухофрукти. Залийте солоною водою. Готуйте 40 хвилин (Плов).

Інший спосіб передбачає стандартну процедуру з обсмажування овочів і м’яса. Потім додайте промиту крупу, сухофрукти, залийте водою, не забудьте про сіль і приправи.

 

Плов з курячими потрохами

Вам будуть потрібні шлунки або сердечка – 500 г, а також 1.5 ст. рису і коренеплоди (цибуля, морква – по 2 шт.). Норма жиру – 70 г, томату – 1 ст.л.

В мультиварці обсмажте на олії помиті і порізані шлунки або сердечка. Через 15 хвилин додайте подрібнені коренеплоди. Гасіть під кришкою 20 хвилин. Додайте промитий рис. У воді (4 ст.) Розведіть томат, сіль, щіпку цукру. Влийте рідина в чашу. Готуйте 40 хвилин (встановіть режим Плов).

 

З курячими крильцями

Основою плову цілком можуть стати і курячі крильця (1 кг). Для цієї страви необхідні такі інгредієнти: 2 ст. рису, морква, цибуля (по 2 шт.), спеції, зіра і рослинне масло.

Курячі крильця розділіть на сегменти – для приготування плову потрібні м’ясні частини (останній сегмент приберіть). Помийте м’ясо, обсушити на рушнику, натріть спеціями, посоліть. У сковороду налийте 3 ст.л. масла, обсмажте крильця до рум’яної скоринки, викладіть в чашу мультиварки. Велику цибулину Очистіть, поріжте, підсмажте на що залишився після крилець жирі, викладіть поверх м’яса в чашу. 2 моркви Очистіть, поріжте соломкою, також підсмажте і викладіть поверх лука. Налийте трохи води, приправте за смаком, закрийте кришку і тушкуйте 20 хвилин (Гасіння). 2 ст. рису добре промийте, викладіть поверх м’яса з овочами, утрамбуйте. Занурте в крупу зубчики часнику. Залийте рис гарячою підсоленою водою (орієнтовна норма – 4 ст., Рідина повинна бути вище шару рису на 1.5-2 см). Готуйте 40 хвилин (виберіть режим Гасіння або Плов).

Плов з куркою в мультиварці готувати одне задоволення – страва має насичений аромат і неперевершений смак (досягається це завдяки оптимальному рівню теплової обробки).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *