Сумісність продуктів при роздільному харчуванні
Правильне харчування

Сумісність продуктів при роздільному харчуванні

Принципи роздільного харчування активно пропагуються – з кожним роком шанувальників цієї системи харчування стає все більше. Сумісність продуктів при роздільному харчуванні викладена в спеціальних таблицях , ми ж познайомимо вас з основними принципами.

Сумісність продуктів при роздільному харчуванні

Основні принципи харчування

У результаті суміщення несумісних продуктів робота шлунково -кишкового тракту порушується , погіршується всмоктування корисних елементів з їжі , запускаються гнильні процеси , відбувається отруєння організму продуктами розпаду . Оптимальне поєднання продуктів при роздільному харчуванні виглядає наступним чином: жири сумісні майже з усім , а от об’єднання в одній трапезі білків і вуглеводів протипоказано ( для перетравлення перший в шлунку створюється кисле середовище , а для засвоєння другого необхідна лужна ) . Оскільки вуглеводи , жири і білки часто присутні в одному продукті , фахівці з харчування виділили 18 харчових груп ( нижче ми розглянемо питання їх сумісності ) .

Список сумісності продуктів

Між трапезами рекомендується витримувати перерву в 2:00 ( лише після фруктів проміжок можна зменшити до 20 -ти хвилин). Сумісність продуктів при дотриманні роздільного харчування можна перевірити за таблицями . У загальних рисах справа йде таким чином:

• Риба і м’ясо добре поєднуються з зеленими овочами і зеленню , трохи гірше – з крохмалистими овочами і корінням .
• Яйця сумісні з зеленню , некрохмалистими і зеленими овочами. Гірше вони поєднуються з крохмалистими овочами і сметаною.
• Вершкове масло і вершки ідеально поєднуються зі злаками , картоплею , овочами , зеленню , корінням, кислими ягодами і фруктами. Дещо гірше ці продукти засвоюються зі сметаною , сиром , зернобобовими , молоком , бринзою , напівсолодкими ягодами і фруктами.
• Молоко відносно нормально поєднується з вершковим маслом , вершками , крохмалистими овочами , корінням, напівсолодкими ягодами і фруктами , сухофруктами (ідеальної сполучуваності немає ні з одним продуктом ) .
• Кисломолочна продукція сумісна зі сметаною , крохмалистими овочами , сиром , бринзою , корінням, некрохмалистими і зеленими овочами , зеленню , солодкими і напівсолодкими ягодами і фруктами , сухофруктами , горіхами і насінням. Гірше вони поєднуються з помідорами , кислими сортами ягід і фруктів.
• Рослинні масла можна поєднувати з зернобобовими , зерновими та крупами , а також з картоплею , різними овочами , корінням, кислими ягодами і фруктами , горіхами і насінням. Дещо гірше вони поєднуються з напівсолодкими та солодкими фруктами , сухофруктами , сметаною.
• Зернобобові культури оптимально поєднуються зі сметаною, олією , різними овочами , корінням . Менш вдало вони поєднуються з вершковим маслом , вершками , зерновими , крупами , картоплею , горіхами і насінням.
• Крохмалисті продукти (зернові, крупи , картопля) сумісні з вершковим маслом , вершками , сметаною , олією , різними овочами ( за винятком крохмалистих сортів) , зеленню. Гірше вони поєднуються з сиром , бринзою , зернобобовими культурами , горіхами , насінням , крохмалистими овочами , корінням .
• Напівсолодкі ягоди і фрукти сумісні зі сметаною і з кисломолочної продукцією , а також з некрохмалистими і зеленими овочами , зеленню , помідорами , кислими і солодкими фруктами , сухофруктами , горіхами , насінням. Середня сумісність у них з вершковим маслом , вершками , молоком , бринзою , рослинними оліями , сиром , крохмалистими овочами , корінням .

Відгуки

Сумісність продуктів при роздільному харчуванні – поняття відносне. Далеко не всі лікарі і фахівці з харчування підтримують цю ідею. Відгуки ж говорять про те , що поділ продуктів на групи призводить до істотного поліпшення роботи організму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *